Egyszerű lakásrendszerezés – csináld úgy, ahogy a profik

Egyszerű, logikus rendszerezési tippek, ha kicsit átszerveznéd a lakásodat - így csinálják a profik!

Sokan szinte egy egész évet töltöttünk otthon, így nem meglepő, hogy 2021-ben a legfelkapottabb tartalmak közé tartoznak az otthoni dekor- és átalakítós tippek.

Nem kell profi szakemberekkel átalakíttatnunk az otthonunkat egy kis felfrissüléshez: fogadjuk meg a szakértők lakásrendszerezési tippjeit, hogy akár pár nap alatt életet lehelhessünk a nyugalom szigetébe.

Az első lépések

Ne akarjunk mindent egyszerre, mert hamar elvesztjük a motivációnkat. Inkább helyiségről helyiségre haladjunk a lakásban. Az átszervezés első lépése az, hogy kiürítjük a polcokat és fiókokat. Így mindent látni fogunk, tudjuk, hogy mire van szükségünk, és mire nem.

Amire nincs szükségünk, de még használható állapotban van, azt semmiképpen se dobjuk ki: adjuk oda valakinek, akinek szüksége van rá, esetleg adományozzuk el.

Csomagold ki!

Legyen szó WC-papírról vagy papírtőrlőről, ha a termékek használatra kész állapotban sorakoznak a polcon, akkor a szemünket sem fogja annyira bántani a sok doboz. Sokkal kellemesebb érzés, ha nem állnak komplett csomagok a lakás különböző pontjain.

via

Prioritás

Alaposan gondoljuk át, hogy mi az, ami minden nap a kezünk ügyébe kerül, majd mindent aszerint rendszerezzünk. Nincs értelme a játékkonzolt a szekrény legmélyére dobni, ha kétnaponta játszunk vele, ellenben az épp üresen álló virágcserép biztosan mindig fel fog minket bosszantani, ha rendre utunkat állja a polcon.

Tároló

A tárolódobozok nagyon hasznosak, és kétségtelenül elkerülhetjük velük, hogy a sok holmi zavarja a szemünket. Mindenképpen mérjük le a nekik szánt helyet, mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket. Ha nem átlátszó tárolókat használunk, akkor az is jó ötlet, ha felcímkézzük a telepakolt dobozokat. Így mindig tudni fogjuk, hogy mit hova pakoltunk, és megálljt parancsolhatunk a következő rendetlenségnek.

Ha több helyre van szükségünk, akkor nem feltétlenül kell plusz szekrényekben gondolkodunk: tárolhatjuk cuccainkat az ágy alatt, esetleg az ajtó fölé szerelt polcon is.

via

Színre színt

A színkódolás jó ideje népszerű trend. A könyveinket rendezhetjük szerzők szerint is, de különösen jól mutat, ha inkább színek mentén helyezzük egymás mellé őket. Ugyanez vonatkozik a polcon tárolt élelmiszerekre, piperecuccokra, ruhákra és mindenféle használati tárgyra. Lehet színátmenetes, de akár egy komplett szivárványt is becsalogathatunk az otthonunkba – ahogy tetszik.

via

Átláthatóság

Bár sokan nem szeretik fedetlen polcokra pakolni a ruháikat, egy nyitott szekrény gondoskodik arról, hogy átlássuk a sok holmit, ráadásul már önmagában felér egy dekorációs elemmel. A ruháinkat is rendezhetjük színek vagy típus szerint, egy biztos:

ha folyamatosan a szemünk előtt lesznek, akkor elkerülhetjük, hogy mindig mindent csak bedobáljunk, így rendet fogunk tartani.

A cipőket azonban ne tartsuk a szekrényben, helyezzük külön polcra, hogy ne sérüljenek, ne nyomódjanak össze.

via

Forrásaink voltak: via, via


Még több lakás- és konyhatipp:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek