Lepd meg az ünnepeltet egy különleges születésnapi tortával!
Különleges születésnapi torták
Lepd meg az ünnepeltet egy különleges születésnapi tortával!
Lepd meg az ünnepeltet egy különleges születésnapi tortával!
Bemutatjuk a kávérajongók új nyári kedvencét: íme a kapucíner jégkrém! Csodaszép márványmintás, hűsítő, kirobbanóan kávés és selymesen tejszínes, egyszerűen el se tudunk ...
A zsenge, nyári karalábé kiválóan tölthető, a friss kapor, petrezselyem és snidling pedig igazi kertfriss aromát ad az ételnek. Tökéletes ebéd egy melegebb napon, akár hideg kapros ...
A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...
Nem kell minden nap levessel indítani a menüt: ma például zöldséges tabbouleh-t készítünk, utána olasz paradicsomos halat, desszertnek pedig bogyós madártejet.
NosaltyA Temu már az európai élelmsizerpiacon is megvetné lábát, aminek akár súlyos következményei is lehetnek. A hír sokként érheti a hagyományos bolthálózatokat, hiszen mint tudjuk, iparcikkeit fillérekért árulja a kínai gyökerű Temu.
NosaltyMindennapi eledelünk néven is futhatna a paradicsomos tészta, oly sokszor nyúlunk érte a konyhában. Gyors, egyszerű, laktató és bármikor elkészíthető: nézzük, nyáron hogy érdemes változtatni rajta.
Lakos BenedekEgy kutatócsoport most megtalálhatta a fiatalság titkát, amit eddig is sejthettünk: az eredményeik szerint a testmozgás képes "visszafordítani" az öregedést az izmokban és a csontokban.
Frissítő citromos-tárkonyos leves húsmentesen, egressel és fűszerekkel turbózott töltött karalábé és klasszikus réteges sütemény a menütök mára.
Ha nyár, akkor szezonális, sokszínű, ress, illatos, friss alapanyagok: zöldborsó, cukkini, újburgonya, paradicsom, uborka, barack, málna, tök, zöldbab, mindent felsorakoztatunk. Könnyed levesek, nyárias főzelékek és sütés nélküli sütik is érkeznek a hétre.
Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.