Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Koronavírus: Így tisztítsd az autódat, hogy ne vidd haza a vírust

Mivel vannak helyek, ahová muszáj autóval mennünk, sajnos könnyedén behurcolhatjuk a kocsinkba is a vírust. Figyeljünk oda autónk tisztán tartására is!

A koronavírus miatt különösen fontos, hogy odafigyeljünk a higiéniára. Ebben az időszakban sokkal többször kell kezet mosni, takarítani a lakásban és megtisztítani az elektronikus kütyüinket. De van valami, amiről eddig senki sem beszélt: az autó. Bár sokan igyekeznek a közeli boltba menni és teljesen kiiktatni a kocsiba ülést az életükből, azonban vannak, akiknek erre nincs lehetőségük. Nekik fontos, hogy alaposan megtisztítsák azokat a helyek, amelyekkel a legtöbbször érintkeznek.

A vezess.hu szerint ezek a kritikus helyek, amelyeket mindenképpen meg kell tisztítani:

De mégis mivel?

1. UV-fény

Az UV-fény remekül roncsolja a vírust, olyannyira, hogy laboratóriumokban is használják. Egy 10 perces UV-lámpáskezelés után garantáltan fertőzésmentessé válnak a lamináris boxok, amikben a vírusokkal dolgoznak. Ez az eljárás a kocsiban is alkalmazható, azonban fontos kiemelni, hogy csak és kizárólag azokat a részeket tisztítja meg, amelyeket közvetlenül ér a fény, plusz a műanyag alkatrészeknek sem tesz jót.

2. Ózon

Talán az egyik legegyszerűbb és legbiztonságosabb módja az autó belsejének fertőtlenítésére az ózon, ami egy három oxigénatomból álló molekula. Mivel az oxigén normál esetben csak két oxigénatomból áll, az ózonban viszont három van, nem meglepő, hogy elég instabil anyag, ami szeretne gyorsan visszaalakulni “mezei”oxigénné. Ebből fakad az ózon szuperképessége, hogy az egyik legerősebb oxidálóanyag, ami baktériumot, vírust, sőt, bármit, aminek rossz szaga van – igazából a jó illatú dolgokat, például a légfrissítőket is – azonnal kinyírja. Rengeteg helyen elérhető most ez a módszer, ami nem tart tovább 30 percnél.

3. Egyszerű tisztítószerek

Persze, ha nincs most erre lehetőségünk, akkor marad a szappan és a különböző tisztító- és fertőtlenítőszerek. Fontos, hogy figyeljünk arra, hogy alaposan mossuk le a gyakran használt területeket, hogy biztosan eltűnjön a vírus. Ha pedig bőr felületeken használjuk ezeket az anyagokat, akkor ápolóval is kenjük át, hogy hosszútávon ne roncsolódjon.

Ezeket olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!