Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokaknak rossz hír: ha ilyen a körmöd, nagyobb eséllyel lehetsz beteg

Mostanra talán mindannyian megtanultuk alkalmazni a rendes kézmosás szabályait, de mi a helyzet akkor, ha hosszú a körmünk? 
A Metro cikkében egy ausztrál ápolónő meséli el, miért is járhat nagy bajjal, ha a koronavírus idején nem ápoljuk és vágjuk le rendesen hosszúra nőtt körmeinket. A hosszú körmök a vírus terjedésének szempontjából saját magunk legnagyobb ellenségei lehetnek, hiszen a köröm alatt könnyen lapulnak meg a szennyeződések, majd szaporodnak el iszonyú gyorsasággal a baktériumok, és akár maga a koronavírus is. 
 
 

Rövid körmök a karantén idejére

Az ápolónő véleménye szerint a legjobb megoldás az lenne, ha a következő időszakban röviden és tisztán tartanánk körmeinket. Hogy mi a megfelelő hosszúság, vagy éppen rövidség, azt egyszerűen ellenőrizheted: csak nyomd meg az ujjad hegyét! Ha a bőröd helyett csak a körmödet érzed nyomáskor, akkor már kaphatsz is a kisolló után, a körmöd ugyanis valószínűleg túl hosszú.
 
Gondoljunk csak bele, mennyire lehet alapos egy kézmosás hosszú körmökkel: ha csak nem használsz minden tisztálkodásnál körömkefét, a köröm alatti rész és a bőr találkozásánál szinte biztos, hogy nem jut be kellő mennyiségben és minőségben a szappan. Az ápolónő külön felhívja a figyelmet a körömrágás veszélyeire, amely által még könnyebben bejuthatnak a szervezetünkbe a veszélyes kórokozók. 
 

Le a műkörömmel 

Legyenek akár természetesen hosszú, akár épített műkörmeid, az egészségügyi dolgozó szerint a legjobb most az, ha ideiglenesen megszabadulsz tőlük. A Metro cikke szerint ebben az időszakban érdemes mellőzni a körömfestést, illetve folyamatosan megtisztítani a kezünkön található ékszereket, gyűrűket, ezek alatt ugyanis szintén könnyen megtapadnak a kórokozók. 
 
Figyeljünk oda a részletekre, nehogy ilyen apró dolgokon bukjon el az egészségünk!
 

Ez is érdekelhet: 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!