Sokaknak rossz hír: ha ilyen a körmöd, nagyobb eséllyel lehetsz beteg

Mostanra talán mindannyian megtanultuk alkalmazni a rendes kézmosás szabályait, de mi a helyzet akkor, ha hosszú a körmünk? 

A Metro cikkében egy ausztrál ápolónő meséli el, miért is járhat nagy bajjal, ha a koronavírus idején nem ápoljuk és vágjuk le rendesen hosszúra nőtt körmeinket. A hosszú körmök a vírus terjedésének szempontjából saját magunk legnagyobb ellenségei lehetnek, hiszen a köröm alatt könnyen lapulnak meg a szennyeződések, majd szaporodnak el iszonyú gyorsasággal a baktériumok, és akár maga a koronavírus is.

Rövid körmök a karantén idejére

Az ápolónő véleménye szerint a legjobb megoldás az lenne, ha a következő időszakban röviden és tisztán tartanánk körmeinket. Hogy mi a megfelelő hosszúság, vagy éppen rövidség, azt egyszerűen ellenőrizheted: csak nyomd meg az ujjad hegyét! Ha a bőröd helyett csak a körmödet érzed nyomáskor, akkor már kaphatsz is a kisolló után, a körmöd ugyanis valószínűleg túl hosszú.
Gondoljunk csak bele, mennyire lehet alapos egy kézmosás hosszú körmökkel: ha csak nem használsz minden tisztálkodásnál körömkefét, a köröm alatti rész és a bőr találkozásánál szinte biztos, hogy nem jut be kellő mennyiségben és minőségben a szappan. Az ápolónő külön felhívja a figyelmet a körömrágás veszélyeire, amely által még könnyebben bejuthatnak a szervezetünkbe a veszélyes kórokozók.

Le a műkörömmel

Legyenek akár természetesen hosszú, akár épített műkörmeid, az egészségügyi dolgozó szerint a legjobb most az, ha ideiglenesen megszabadulsz tőlük. A Metro cikke szerint ebben az időszakban érdemes mellőzni a körömfestést, illetve folyamatosan megtisztítani a kezünkön található ékszereket, gyűrűket, ezek alatt ugyanis szintén könnyen megtapadnak a kórokozók.
Figyeljünk oda a részletekre, nehogy ilyen apró dolgokon bukjon el az egészségünk!

via Metro

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!