8 inspiráló kültéri konyha, amelyet látva csak kint akarsz majd vacsorázni

A szabadban történő főzés és étkezés az egyik legjobb program a nyáron. Ha gyakran grillezünk, és szervezünk összejöveteleket a kertünkben, akkor érdemes megfontolnunk egy szabadtéri konyha felépítését.

Az Instagram a kreatív ötletek kifogyhatatlan tárháza, úgyhogy biztosan találunk inspirációt, ha mi is bele szeretnénk vágni az építkezésbe, és kültéri konyhára ácsingózunk.

Parti pavilon

Egy parti pavilon a hátsó kertben rengeteg módon kihasználható: bulikat, meccsnézéseket, családi ebédeket és nyáresti vacsorákat is tarthatunk a szabadban, a kültéri konyhánkban, ha a szél is nekünk kedvez. Ha elég tágas, akkor befér alá egy konyhapult is munkalappal, mosogatóval és grillsütővel.

Fatüzelésű pizzakemence

Ha van valami, amiben az összes családtag kiegyezik a menüvel kapcsolatban, akkor az a bulik megmentője, a pizza, ha pedig van szabad helyünk egy kemence építéséhez, akkor a rendelésnek is búcsút mondhatunk! Nem is gond, hiszen sokkal jobban fog esni, ha magunk sütjük meg kedvenc itáliai fogásunkat, nem utolsó sorban pedig a kertünket is feldobja majd az építmény.

Jobb kint, mint bent

Sok otthonban az étkezőnek és a nappalinak ugyanaz a tér ad otthon – hát hozd ki a kertbe az utóbbit is! A laktató ebéd után megpihenhetünk a kanapén, miközben a Nap sugarai cirógatják a bőrünket, kedvenc koktélunkkal a kezünkben.

Fontos a környezet

Amikor belevágunk a felújításba, érdemes olyan tervekben gondolkodnunk, melyek praktikusak, stílusosak és időtlenek. A semleges színek, a természetes anyagok, a letisztult és visszafogott megjelenés mindig jó választás.

Otthon, a trópusokon

A fából készült szabadtéri konyhabútorok tökéletesen passzolnak a nyaralókhoz és a parasztházakhoz is – de minden otthonhoz meg lehet találni a megfelelő arculatot. Ha futó- vagy trópusi növényekkel dekoráljuk ki, akkor nem is kell messzire utaznunk ahhoz, hogy vakáción érezzük magunkat.

Irány a tető!

Ha társasházban élünk, akkor bizonyára korlátozottak a lehetőségeink a kültéri konyhát illetően. Amennyiben viszont van egy nagy teraszunk, akkor megéri kísérletezni! Költöztessük ki a főzőhelyiséget az erkélyre – a szomszédaink legnagyobb örömére. Legyen szó grillpartiról vagy egy vacsoráról, ne hagyjuk, hogy a falak megállítsanak minket!

Szokatlan színek

Ha különleges kültéri konyhára vágyunk, akkor ne adjuk meg magunkat a konvencióknak. A fekete szín, bár kétségtelenül meleget fog árasztani magából a nagy hőségben, mégis szexi, elegáns és modern egyszerre. Válasszunk hozzá kontrasztos színeket, például a mustársárgát vagy a világos lilát, hogy életet leheljünk az új kedvenc helyünkbe, és minden vendégünk ránk irigykedjen.

A bárpult kihagyhatatlan

Ha azt szeretnénk, hogy valóban úgy érezzük magunkat a kertben, mintha szórakoznánk, akkor dobjuk fel a kültéri konyhánkat egy hosszú bárpulttal. A modern bárszékek a szemet gyönyörködtető kövekkel üdítő párost alkotnak.

Forrásaink voltak.


Még több otthon itt:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek