Könnyű és gyors rizottó a babának

Semmi ok az ijedelemre, elkészítése közel sem olyan munkaigényes, mint az igazi rizottóé, és nem terheli meg a babák pocakját sem. Próbáljátok ki, megéri!

Borsórizottó (1 éves kortól)

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 30 g rizs
  • 15 g friss, zsenge borsó
  • 1 kis hagyma
  • 1 kk extra szűz olívaolaj
  • 2 kk reszelt parmezán sajt

Elkészítés

  1. Kis lábasban feltesszük főni a megmosott borsót, hagymát.
  2. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a rizst, és puhára főzzük.
  3. Leszűrjük (a hagymát ki is dobhatjuk vagy benne hagyhatjuk), a baba igénye szerint villával összetörjük vagy turmixoljuk.
  4. Olívaolajjal és reszelt parmezánnal ízesítjük.
  5. Tálaljuk, ellenőrizzük, hogy az étel ne legyen túl forró!

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!