Könnyű és gyors rizottó a babának

Semmi ok az ijedelemre, elkészítése közel sem olyan munkaigényes, mint az igazi rizottóé, és nem terheli meg a babák pocakját sem. Próbáljátok ki, megéri!

Borsórizottó (1 éves kortól)

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 30 g rizs
  • 15 g friss, zsenge borsó
  • 1 kis hagyma
  • 1 kk extra szűz olívaolaj
  • 2 kk reszelt parmezán sajt

Elkészítés

  1. Kis lábasban feltesszük főni a megmosott borsót, hagymát.
  2. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a rizst, és puhára főzzük.
  3. Leszűrjük (a hagymát ki is dobhatjuk vagy benne hagyhatjuk), a baba igénye szerint villával összetörjük vagy turmixoljuk.
  4. Olívaolajjal és reszelt parmezánnal ízesítjük.
  5. Tálaljuk, ellenőrizzük, hogy az étel ne legyen túl forró!

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?