Semmi ok az ijedelemre, elkészítése közel sem olyan munkaigényes, mint az igazi rizottóé, és nem terheli meg a babák pocakját sem. Próbáljátok ki, megéri!
Borsórizottó (1 éves kortól)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 30 g rizs
- 15 g friss, zsenge borsó
- 1 kis hagyma
- 1 kk extra szűz olívaolaj
- 2 kk reszelt parmezán sajt
Elkészítés
- Kis lábasban feltesszük főni a megmosott borsót, hagymát.
- Kb. 10 perc után hozzáadjuk a rizst, és puhára főzzük.
- Leszűrjük (a hagymát ki is dobhatjuk vagy benne hagyhatjuk), a baba igénye szerint villával összetörjük vagy turmixoljuk.
- Olívaolajjal és reszelt parmezánnal ízesítjük.
- Tálaljuk, ellenőrizzük, hogy az étel ne legyen túl forró!