Könnyű és gyors rizottó a babának

Semmi ok az ijedelemre, elkészítése közel sem olyan munkaigényes, mint az igazi rizottóé, és nem terheli meg a babák pocakját sem. Próbáljátok ki, megéri!

Borsórizottó (1 éves kortól)

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 30 g rizs
  • 15 g friss, zsenge borsó
  • 1 kis hagyma
  • 1 kk extra szűz olívaolaj
  • 2 kk reszelt parmezán sajt

Elkészítés

  1. Kis lábasban feltesszük főni a megmosott borsót, hagymát.
  2. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a rizst, és puhára főzzük.
  3. Leszűrjük (a hagymát ki is dobhatjuk vagy benne hagyhatjuk), a baba igénye szerint villával összetörjük vagy turmixoljuk.
  4. Olívaolajjal és reszelt parmezánnal ízesítjük.
  5. Tálaljuk, ellenőrizzük, hogy az étel ne legyen túl forró!

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek