Könnyű és gyors rizottó a babának

Semmi ok az ijedelemre, elkészítése közel sem olyan munkaigényes, mint az igazi rizottóé, és nem terheli meg a babák pocakját sem. Próbáljátok ki, megéri!

Borsórizottó (1 éves kortól)

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 30 g rizs
  • 15 g friss, zsenge borsó
  • 1 kis hagyma
  • 1 kk extra szűz olívaolaj
  • 2 kk reszelt parmezán sajt

Elkészítés

  1. Kis lábasban feltesszük főni a megmosott borsót, hagymát.
  2. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a rizst, és puhára főzzük.
  3. Leszűrjük (a hagymát ki is dobhatjuk vagy benne hagyhatjuk), a baba igénye szerint villával összetörjük vagy turmixoljuk.
  4. Olívaolajjal és reszelt parmezánnal ízesítjük.
  5. Tálaljuk, ellenőrizzük, hogy az étel ne legyen túl forró!

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...