r
Nosalty Logó

Cseresznyés-túrós kalácskák

Omnia Reserve
Cseresznyés-túrós kalácskák
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kalácskákhoz

A kenéshez

493
Kalória
10.2g
Fehérje
62.2g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
33.1g
Víz
83.8g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
14.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kalácskákhoz

A kenéshez

Összesen 493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kalácskákhoz

A kenéshez

Összesen 2955 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kalácskákhoz

A kenéshez

Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.7 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    137 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3364.3 g
  • Cink
    264 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    206 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    373.1 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    198.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    552 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 2955 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.3 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 373 kcal

Elkészítés

A kalácskákhoz

  1. A lisztet elszitáljuk a sütőporral, hozzáadjuk a sót, és elmorzsoljuk a kockára vágott vajjal.
  2. A túrót áttörjük, és a cukorral együtt a tésztához adjuk, belekeverjük a kissé összeaprított cseresznyét, majd alaposan összegyúrjuk.
  3. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd 45 centi hosszúságúra sodorjuk őket.
  4. A tésztakígyókat elharmadoljuk, majd hármasával összefonjuk őket.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kenéshez

  1. Sütés előtt kenjük le a kalácskákat a felvert tojással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyorsan elkészíthető puha péksüti - amiért érdemes vasárnap fél órával korábban felkelni! Tökéletes párja az Omnia Reserve Volcanic Valley guatemalai kávéjának.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...