Kíváncsi vagy az Év éttermére?

Biztos mindenkinek volt olyan álma gyermekkorában, hogy véletlenül bezárják a spájzba éjszakára, és szabadon garázdálkodhat a finomságok között. Én jó párszor elképzeltem, és láss csodát – felnőttem és teljesült a Dining Guide gálaesten!

Mire a nagy felhajtás?

A budapesti Sofitelben január 19-én megrendezett Dining Guide gálaesten az ország 10 legjobb étterme versenyzett az első helyezésért. Az illusztris társaságot a Costes, a Babel Delicate, a Chateu Visz, az Onyx, a Fausto’s, a Nobu, a Bock Bisztro, a Csalogány 26, a Mák és a 67 alkották.

Azt gondolom, hogy a „részvétel, és nem a győzelem a fontos” vezérelv ezen a rendezvényen különösen igaz volt. Az Onyx szíve-lelke, azaz a Szulló SzabinaSzéll Tamás páros méltán lehet büszke az első díjra.Hogy a többiek sem szomorkodtak, azt a fantasztikus ételköltemények igazolták – rosszkedvűen ugyanis nem lehet finomat főzni! A hosszú pultokon kizárólag elsőrangú ételek várták,hogy az elbűvölt közönség tartson egy kis utózsűrizést.

A legínyencebb falatok

A Nobu egzotikus susitekercsekkel készült, Fausto’s, az olasz ízek precíz tolmácsa rizottót és sütőtökös raviolit hozott magával, a Bock csülökpörkölttel és hurkával rakott burgonyával tarolt, a székesfehérvári 67 kirendeltségén belekóstolhattunk a kacsazúzába, a tavalyi győztes Chateau Visz csigát ültetett zöldborsópürére és csészében kínálta a kacsa consommét, a balatonszemesi Kistücsök pedig olyan házi sajttálat rittyentett, hogy azt már nézni is öröm volt.

A desszertek pedig… Nehéz eldönteni, hogy a Babel sós karamellás-kókuszos tiramisuja, a Pataki cukrászda remekei, esetleg a Desszert Szalon szemet gyönyörködtető finomságai vitték-e a prímet. És mivel a nagyszerű falatokhoz nedű is dukál, jutott az is bőven – hála a Pécs-Mecseki Borútnak, a Törleynek és a Gyulai Pálinka Manufaktúrának.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Ezt eszitek a Szigeten! – Nosalty Vox Pop a Sziget...

Két év kihagyás után végre újra dübörög a Hajógyári-sziget. Bár a SZIGET Fesztivál hagyományosan nem a gasztronómiáról szól (bár a felhozatal évről-évre pazarabb), a Nosalty Vox Pop különkiadásában azt kérdeztük a Szitizenektől, mit esznek, amikor éppen nem isznak?

Nosalty

További cikkek