Kíváncsi vagy az Év éttermére?

Biztos mindenkinek volt olyan álma gyermekkorában, hogy véletlenül bezárják a spájzba éjszakára, és szabadon garázdálkodhat a finomságok között. Én jó párszor elképzeltem, és láss csodát – felnőttem és teljesült a Dining Guide gálaesten!

Mire a nagy felhajtás?

A budapesti Sofitelben január 19-én megrendezett Dining Guide gálaesten az ország 10 legjobb étterme versenyzett az első helyezésért. Az illusztris társaságot a Costes, a Babel Delicate, a Chateu Visz, az Onyx, a Fausto’s, a Nobu, a Bock Bisztro, a Csalogány 26, a Mák és a 67 alkották.

Azt gondolom, hogy a „részvétel, és nem a győzelem a fontos” vezérelv ezen a rendezvényen különösen igaz volt. Az Onyx szíve-lelke, azaz a Szulló SzabinaSzéll Tamás páros méltán lehet büszke az első díjra.Hogy a többiek sem szomorkodtak, azt a fantasztikus ételköltemények igazolták – rosszkedvűen ugyanis nem lehet finomat főzni! A hosszú pultokon kizárólag elsőrangú ételek várták,hogy az elbűvölt közönség tartson egy kis utózsűrizést.

A legínyencebb falatok

A Nobu egzotikus susitekercsekkel készült, Fausto’s, az olasz ízek precíz tolmácsa rizottót és sütőtökös raviolit hozott magával, a Bock csülökpörkölttel és hurkával rakott burgonyával tarolt, a székesfehérvári 67 kirendeltségén belekóstolhattunk a kacsazúzába, a tavalyi győztes Chateau Visz csigát ültetett zöldborsópürére és csészében kínálta a kacsa consommét, a balatonszemesi Kistücsök pedig olyan házi sajttálat rittyentett, hogy azt már nézni is öröm volt.

A desszertek pedig… Nehéz eldönteni, hogy a Babel sós karamellás-kókuszos tiramisuja, a Pataki cukrászda remekei, esetleg a Desszert Szalon szemet gyönyörködtető finomságai vitték-e a prímet. És mivel a nagyszerű falatokhoz nedű is dukál, jutott az is bőven – hála a Pécs-Mecseki Borútnak, a Törleynek és a Gyulai Pálinka Manufaktúrának.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Vegán ünnepi menü

Legyen az idei karácsony fénypontja egy vegán ünnepi menü! Ugyan nem hagyományos, nem tradicionális, mégis tömve van jobbnál jobb, ízes fogásokkal.

Nosalty

További cikkek

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?