Kitalálod miből készül a legújabb szívószál, ami épp meghódítja az internetet?

Szerencsére egyre több étterem és bár mellőzi a műanyag szívószálak használatát, ezzel is környezettudatos lépést hozva. Most a tésztából készült verzió indult hódító útjára!

Elképesztő mennyiségű, évente több milliárd szívószálat használunk, majd dobunk el, ezzel pedig őrületes mennyiségű műanyaggal szennyezünk a Földünket. Szerencsére egyre több étterem dönt úgy, hogy felveszi a küzdelmet és környezettudatos lépést hozva száműzi az ismert és teljesen felesleges eszközt, és e nélkül vagy valamilyen egyéb alternatív megoldással váltja ki a szívószálat. Készülhet bambuszból, fémből és papírból is környezetbarát változat, sőt, akár ehető is lehet, most pedig az internetet a tészta verzió hódítja meg.

A tészta szívószál egyébként nem újdonság, az Egyesült Királyságban több helyen is kipróbálhatod a Stroodles-t, vagyis a tészta szívószálakat, így néznek ki:

Egy nem rég kikerült poszt ismét felborzolta a kedélyeket, és teljesen rákattantak a tészta nyújtotta szuper lehetőségre, azóta egyre több képet töltenek fel a felhasználók az Instagramra, ahogyan frissen megismert szenvedélyüknek hódolva ezen keresztül szürcsölgetik az italaikat.

A leleményes megoldást most egy olasz étteremben örökítette meg egy vendég és rögvest feltöltötte a Reddit oldalára, annyira megtetszett neki.

Biológiailag lebomló, környezettudatos és egyben jópofa is, ha tészta szívószálra váltunk.

Legyen szó gyümölcsléről, hűsítő koktélról vagy egy finom szörpről, mindegyikhez remekül passzol és tökéletesen ellátja a funkcióját, ráadásul nagyon menő is!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: instagram

via instagram, unilad

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!