A kevesebb több – Így ne zsúfold tele a (kis) konyhádat

Ha konyháról van szó, a nagyobb nem mindig jobb. A legtapasztaltabb szakácsok is tudják, hogy nem feltétlenül van szükségünk rengeteg helyre vagy túl sok felszerelésre ahhoz, hogy lenyűgöző fogásokat készítsünk. Sokszor elég a kis konyha is. De hogy ne zsúfoljuk tele?

Egy kis konyha, ahol minden karnyújtásnyira van az előkészítéshez és a főzéshez  - ennyire van szükségünk. Nos, teremtsük meg a legújabb trendek segítségével, zsúfolódás nélkül! 

Bárszékek

Bárszékek 

A bárszékek azért kimondottan hasznosak, mert nemcsak jól néznek ki, de teljesen be is tudjuk tolni őket az asztal alá, ha nem használjuk – persze, ezt a sima székekkel is meg lehet tenni, szóval biztosan gondolkozol, hogy ez miért jó. Nos, egy magas asztallal egyszerűen két részre lehet osztani a teret, így könnyen elkülöníthetjük a kis konyhát és az étkezőt. 

Lebegő polc 

A teljes bútorgarnitúránál könnyedebb és szellősebb lehet a lebegő polcok felszerelése, ahol igen ízlésesen el tudunk helyezni minden fontos konyhai eszközt, ha egy kis energiát fordítunk rá. 

Lebegő polcok

Minimalista látvány 

Ha a konyhánk beolvad a térbe, akkor legyen bármilyen kicsi, sokkal tágasabbnak fog tűnni – pláne, ha gondunk van rá, hogy minél letisztultabb legyen. Még jobb, ha egy nagy ablak is van a szobában, ami fénnyel árasztja el a teret, és nyitott, szellős érzetet áraszt. 

Olvadjon bele a térbe

Konyhasziget 

Ha egy konyhaszigetről álmodozunk, de nincs hozzá elegendő alapterület az otthonunkban, ne mondjunk le a vágyainkról, csak próbáljunk meg egy kisebbet beépíteni. Egy elegáns konyhasziget nemcsak munkalapként, hanem étkezőként is szolgál, így jobban gazdálkodhatunk a hellyel, egy szép függőlámpával pedig csúcsra járathatjuk a vizuális élményt. 

Egy elegáns konyhasziget nemcsak munkalapként, hanem étkezőként is szolgál

Lehajtható étkezőasztal 

A lehajtható asztalnál nincsen praktikusabb egy kicsi konyhában, hiszen amikor nem használjuk, rendkívül egyszerűen felhajthatjuk, hogy ne legyen útban. Ha lakásfelújításon törjük a fejünket, érdemes számba vennünk az egyedi tervezésű darabokat is, hogy igazán magunkénak érezzük a konyhánkat, és kiaknázzuk a kreativitás adta lehetőségeket. 

Amikor nem használjuk, rendkívül egyszerűen felhajthatjuk

Üvegfal 

Amennyiben túl vagyunk a minimalista bútorokon, de úgy érezzük, hogy még mindig nagyon kevés a rendelkezésünkre álló hely, akkor inspirálódjunk az üvegfalú konyhákból. Egy nagy ablak a nappali és a konyha között maximalizálja a természetes fényt, és optikailag nagyítja, kinyitja a teret – ráadásul szokatlanul stílusos is. 

A sok üveg maximalizálja a természetes fényt

Ne zsúfolj be mindent 

A kicsi vagy keskeny konyhák legjobb ellenszere, ha nem pakoljuk tele teljesen a teret.

Csak az egyik oldalra tegyünk szekrényeket, munkalapot és készülékeket, a másikat hagyjuk meg az asztalnak és a székeknek. 

Csak az egyik oldalra tegyünk szekrényeket

Egy kis Skandinávia 

Skandináv stílus a javából: egyszerű fehér és fekete felületek, áramvonalas szekrények és készülékek, fehér asztal székekkel, kevés kiegészítő, sok fény, metrocsempe. Egyedül a növény töri meg a funkcionalitást.

Csak nyugalom! 

A nyugalmunk gyakran a külső körülményektől, így akár a konyhánktól is függhet: cseppet sem fogjuk élvezni a főzést, sőt csak egyre idegesebbek leszünk, ha a nagy rendetlenségben semmit nem találunk meg. Beépített tárolókkal gondoskodhatunk arról, hogy konyhánk ne legyen zsúfolt, és mindig rendet tudjunk tartani magunk körül.

Beépített tárolók

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!