Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült, rekordösszeget keresnek az Aldi és Lidl pénztárosai

Meglepődsz, ha megtudod, mennyi az egyes áruházak dolgozóinak fizetése.

Az áruházláncok folyamatosan versenyeznek a munkaerőkért. Egyre nehezebb alkalmazottat találni a kasszák mellé, így az elmúlt félévben szinte az összes bolt béremeléssel próbált toborozni. A hvg.hu összegezte az egyes áruházláncok által kínált fizetéseket.

A legnagyobb mértékben az Aldi emelte meg a fizetéseket. Nyolcórás munkakörben bruttó 272 ezer forintot lehet keresni kezdőként, de ha a jelentkező tíz éves gyakorlattal rendelkezik, bruttó 352 ezer forint is lehet a havi bére. Ehhez jönnek még a plusz juttatások, például a cafetéria, ami a munkaidő hosszától függően akár a 10 ezer forintot is meghaladhatja. Az Aldi így körülbelül 15 százalékos emelést adott a kasszásoknak, az árufeltöltőknek pedig 10 százalékot, ők nyolc órás munkakörben kb. bruttó 250 ezer forintot keresnek.

A Lidl is jelentősen emelt, két lépcsőben. A pénztárosok a fővárosban bruttó 268, vidéken 247 ezer forintot keresnek.

Így alakultak a bérek a többi áruháznál:

  • Auchan: bruttó 247 ezer forint, de vidéken 30-40 ezerrel emelték a béreket,
  • Tesco: a legalacsonyabb fizetés bruttó 197 ezer forint volt, amit egyéb juttatásokkal egészítenek ki, így az összeg elérheti a 227 ezer forintot is,
  • Metro: a minimális bruttó kereset meghaladhatja a 180 ezer forintot,
  • Spar: a havi keresetet nem közölték, de a dolgozók évente nagyjából 100 ezer forintos béren kívüli juttatást kapnak készpénzben, ehhez SZÉP-kártyán még 40 ezer forint is hozzájöhet.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!