Durva, ennyit keresnek a diákok a Tescóban, Sparban és Lidlben - Megéri beáldozni egy nyarat ezért?

Kiderült, az egyes áruházláncok mennyit fizetnek a diákok munkájáért.

Nyáron népszerű a diákmunka a fiatalok körében. Többen a Balatont, vagy a külföldi idénymunkákat választják, de vannak olyanok is, akik nem szeretnének sokat utazni, és otthonukhoz közel keresnek munkát. Az egyik lehetőség, hogy valamelyik áruházláncnál helyezkednek el. Kérdés azonban, hogy mennyire éri meg nekik feladni a nyarat az ilyen munkákért.

A Pénzcentrum megkereste a nagyobb áruházláncokat, hogy kiderítse, hol mennyit fizetnek a fiatal alkalmazottaknak. A Tescótól nem kaptak választ, a Lidl, Spar, Auchan pedig csak rövid tájékoztatást adott arról, milyen munkakörökben várnak alkalmazottakat. Így csak az interneten fellelhető álláshirdetésekből lehet tájékozódni arról, hogy megéri-e bolti eladóként, vagy árufeltöltőként dolgozni.

A Tescóbana bruttó órabérek 849-1549 forint között vannak, a pénztárosok valamivel többet kapnak, és jár éjszakai és vasárnapi pótlék is. Az áruházakban júniustól augusztus elejéig diákok végzik éjszaka a leltározást, amiért bruttó 1150 forintot fizetnek nekik, és a nem budapesti helyszínekre busszal viszik őket, és az utazás időtartamára is jár fizetés. Egy-egy leltár 5-7 órát vesz igénybe.

A Lidl Magyarország régiónként más bért kínál a diákoknak. Míg Siófokon, Fonyódon, és Balatonlellén bruttó 900-1350 forintos órabérért ajánlanak, addig Kazincbarcikán, Gyöngyösön, Ráckevén, Hajdúböszörményben, Jászberényben, vagy épp Miskolcon bruttó 733-1040 forintot. A Balassagyarmaton, Esztergomban, Dunakeszin, Vácon, Szentendrén és Budapesten végzett munkáért bruttó 850-1530 forintot, a Pakson, Szerencsen, Sátoraljaújhelyen, Debrecenben, Egerben, és Nyíregyházán bruttó 800-1040 forintot kapnak. A pozíciókra 18 és 25 év közötti hallgatókat várnak 4-8 órás műszakokban, és a tanév közben is lehet náluk munkát vállalni.

A Spar hirdetései szerint az árufeltöltők bruttó 811-1100 forintot keresnek óránként, a kasszások pedig bruttó 926-1200 forintot. A Pennybe bolti kisegítőket, árufeltöltőket és kasszásokat keresnek, akik bruttó 749-1314 forintos órabérre számíthatnak.

A fizetéseket nehéz lenne egy hónapra bontva megállapítani, mivel a diákok a legtöbb helyen rugalmas beosztásban, napi néhány órában dolgoznak.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk