Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ennyi pénzt keresnek MOST a bolti dolgozók

Az áruházakban és szupermarketekben egyaránt megnőtt a forgalom a járványidőszak alatt, a boltok pedig gőzerővel keresik az azonnal kezdő új munkavállalókat. 

Fizikailag és szellemileg egyaránt megterhelő munka hárul a kereskedelemben dolgozókra a koronavírus-járvány idején . Az elmúlt hetekben a különböző áruházaknak és szupermarketeknek olyan forgalommal kellett szembenézniük, amely általában a karácsony előtti időszakban jellemző, nem csoda hát, hogy a diszkontok és áruházláncok folyamatosan keresik az új munkavállalókat. A Pénzcentrum utánajárt annak, milyen munkakörökre lehet most jelentkezni, és milyen bért kínálnak az élelmiszerboltok. 

Tesco

A hipermarket rengeteg, összesen 119 állást hirdetett meg az elmúlt időszakban különböző pozíciókra. Az áruházi munkatársak kezdő bére az első három hónapban bruttó 214 ezer forint, a negyedik hónaptól bruttó 225 ezer forint.

A dolgozók a próbaidő lejárta után juttatásként bruttó 16 ezer forint értékben választhatnak a különböző csomagok közül (egészségpénztár, egészségbiztosítás, SZÉP kártya bármelyik alszámlája, Tesco utalvány), 3 hónap után pedig 10% dolgozó kedvezményre jogosultak a dolgozók a Tescós vásárlások esetén. 

Friss áru pultosként az első három hónapban 214 ezer forint a havi bruttó bér, a próbaidő lejárta után pedig bruttó 225 ezer forintot kaphat a dolgozó. 

Ez is érdekes!

Ennyi emelést ad a Tesco, hogy meghálálja az emberfeletti munkát dolgozóinak

A bolti eladók bére hasonlóan alakul, raktári munkatársként és áruátvevőként egy kicsit többet lehet keresni, míg a próbaidő alatt 286 900 forint a bruttó fizetés, ez az összeg három hónap után 308 400 forinttá nő. A cég több karbantartó- létesítmény technikus pozíciót is meghirdetett, ezen munkakörben a kezdő fizetés  bruttó 223 400 forint, három hónap után pedig 242 600 forint. Minden meghirdetett munkakörnél kiemelik a pótlékokat és a juttatási csomagot, egyes helyeken pedig területi alapú bérkiegészítést is fizetnek- írja a pénzcentrum.hu. 

 

Aldi

 
A Pénzcentrum az Aldi honlapján 94 állást talált, ezek közül 41 bolti eladó pozícióba keres munkaerőt, mindegyik részmunkaidős állás. Heti 35 óra vállalása esetén a kezdő fizetés bruttó 282 450 forint, a próbaidő után pedig elég magas a növekedés, ugyanis a dolgozók 355 688 forintot kereshetnek. Az Aldi a munkába járás költségét is megtéríti. A legmagasabb fizetést az üzletvezetői pozíciónál kínálják, itt jelenleg 7 betölthető állás van meghirdetve havi 580 200 forintos bruttó kezdő fizetésért, a pozícióban elérhető legmagasabb fizetés pedig havi bruttó 814 400 forint, heti 40 órás műszakban.
 
Logisztikai és ellátási területen 19 pozíció volt meghirdetve április 1-én, a raktári dolgozók éjszakai 8 órás műszakban havi bruttó 322 800 forintit keresnek (ugyanennyi a kereslet nappali műszakban is), ehhez pedig hozzáadódik még a 30% éjszakai pótlék és a 100% ünnepnapi pótlék. 
 

Lidl 

 
A Lidl diszkontok is rengeteg új munkavállalót várnak diszkontjaikba, a cégnél összesen 99 meghirdetett pozíció van jelenleg, sok embert 2 hónapos határozott idejű szerződéssel keresnek. Ezen feltételek mellett bolti eladóként, napi 8 órás munkavégzés mellett a havi fizetés bruttó 263 ezer forint, ehhez csapódik még 30% műszakpótlék és az 50%-os vasárnapi pótlék is, a cég pedig finanszírozza a munkába járás költségét is. 
 
 
Akiket nem határozott idejű szerződéssel vesznek fel, három év után havi bruttó 334 ezer forintos fizetésben részesülhetnek. , az összes bruttó járandóságból pedig 25 174 forint nettó rész Lidl kártya formájában kerül elszámolásra – derül ki a pénzcentrum cikkéből. 
 
A zöldség-gyümölcs áru összekészítők kezdő bére ugyan nincs feltüntetve az álláshirdetésben, a munkakörben eltöltött három év után elérhető bruttó bér havi 395 ezer forintra rúg. 
 
A Spar és az Auchan szintén több betölthető pozíciót hirdetett meg a közelmúltban, a bérek azonban egyik helyen sem publikusak. A Spar közel 100 pozíciót hirdetett meg eladó-pénztáros munkakörbe, tehergépkocsi vezető munkakörbe és szortiment menedzseri illetve takarítói munkakörbe. 
 
Az Auchan ezzel szemben 50 álláshirdetést tett közzé, ők eladókat, pénztárosokat, árufeltöltőt, raktári munkatársat és komissziózót keresnek. Bár a pénzcentrum szerint az most nagyon sokan igénylik az online bevásárlás által elérhető házhoz szállítási opciót,  házhoz szállítói pozícióba szinte senki nem keres munkaerőt. 
 
 

Ez is érdekelhet: 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!