Kiderült, melyik 5 szakma csinál ki a legjobban

Végeztek egy felmérést, amiben a szakmák pozitív és negatív hozadékait is figyelembe vették. Ezek alapján állt össze, hogy melyik az 5 legnehezebb foglalkozás.

Nemrégiben készült egy kutatás, amiben arra derítettek fényt, hogy melyik az az öt foglalkozás, ami a legjobban kikészíti az embert. A felmérést a francia munkaügyi minisztérium hivatalos kutatóintézete végezte. A kutatás során azt vizsgáltákmekkora egy szakma elismertsége, de azt is, hogy milyen fizikai erőfeszítésekkel jár az adott mesterség művelése. Figyelembe vették még a szakmákkal járó lélektani tényezőket, például az autonómia meglétét vagy ennek hiányát - írja a francia Le Figarora hivatkozva a hvg.hu.

Talán nem meglepő, hogy a legmegterhelőbb és legnehezebb szakma a SZAKÁCSOKÉ.

A lap megemlíti, hogy a foglalkozás annak ellenére végzett az első helyen, hogy az utóbbi időben nagyon sokan váltottak szakmát pont a vendéglátás irányába. A banki szférát is sokan hagyták el azért, hogy itt dolgozzanak.

A szakma hátránya, hogy a konyhafőnöknek hajnalban kell kelnie, és csak a vendéglő zárásakor, éjszaka indulhat haza. A szakácsok szűkös konyhában, hatalmas hőségben, óriási stressz alatt dolgoznak.

Nézzük a többi szakmát, ami rossz hatással is lehet az emberre:

2. pincérek és szállodai alkalmazottak - nehezen elviselhető körülmények, nincs önállóságuk.

3. ápolók -24 órás szolgálatban dolgoznak, mindenhol Európában alul vannak fizetve.

4. hentesek és pékek - hajnalban kelnek, hogy friss áru legyenek a boltokban.

5.bankok és a biztosítótársaságok ügyfélszolgálatain dolgozó alkalmazottak - kevés az önállóságuk és a főnökök rabszolgaként kezelik őket, illetve a többségük a technika fejlődése miatt hamarosan elveszti az állását.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?