Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült, melyik 5 szakma csinál ki a legjobban

Végeztek egy felmérést, amiben a szakmák pozitív és negatív hozadékait is figyelembe vették. Ezek alapján állt össze, hogy melyik az 5 legnehezebb foglalkozás.

Nemrégiben készült egy kutatás, amiben arra derítettek fényt, hogy melyik az az öt foglalkozás, ami a legjobban kikészíti az embert. A felmérést a francia munkaügyi minisztérium hivatalos kutatóintézete végezte. A kutatás során azt vizsgálták mekkora egy szakma elismertsége, de azt is, hogy milyen fizikai erőfeszítésekkel jár az adott mesterség művelése. Figyelembe vették még a szakmákkal járó lélektani tényezőket, például az autonómia meglétét vagy ennek hiányát – írja a francia Le Figarora hivatkozva a hvg.hu.

Talán nem meglepő, hogy a legmegterhelőbb és legnehezebb szakma a SZAKÁCSOKÉ.

A lap megemlíti, hogy a foglalkozás annak ellenére végzett az első helyen, hogy az utóbbi időben nagyon sokan váltottak szakmát pont a vendéglátás irányába. A banki szférát is sokan hagyták el azért, hogy itt dolgozzanak.

A szakma hátránya, hogy a konyhafőnöknek hajnalban kell kelnie, és csak a vendéglő zárásakor, éjszaka indulhat haza. A szakácsok szűkös konyhában, hatalmas hőségben, óriási stressz alatt dolgoznak.

Nézzük a többi szakmát, ami rossz hatással is lehet az emberre:

2. pincérek és szállodai alkalmazottak – nehezen elviselhető körülmények, nincs önállóságuk.

3. ápolók - 24 órás szolgálatban dolgoznak, mindenhol Európában alul vannak fizetve.

4. hentesek és pékek – hajnalban kelnek, hogy friss áru legyenek a boltokban.

5. bankok és a biztosítótársaságok ügyfélszolgálatain dolgozó alkalmazottak – kevés az önállóságuk és a főnökök rabszolgaként kezelik őket, illetve a többségük a technika fejlődése miatt hamarosan elveszti az állását.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!