A lusták kétösszetevős salátaöntete, ami garantáltan sikert arat

Megmutatjuk a világ legegyszerűbb salátaöntetét, ami amellett, hogy pofonegyszerű, még isteni finom is!

Aranyszabály, hogy ha salátát készítesz, kell rá valamilyen öntet. Öntet nélkül a saláta lényegében pucér, és különösen, ha zöld levelek adják a salátád alapját, iszonyatosan lelombozó az elfogyasztása magában. Az öntetek adják meg azt a je ne sais quoit, ami egy nagy tál nyers zöldséget (és gyümölcsöket) laktató és ízletes fogássá tesz. Azonban van, hogy az ember csak össze akar dobni egy salátát gyorsan ebédre, hogy túlélje a napot, és nem akar az öntettel pepecselni. Vagy épp egy nagy családi/baráti vacsorára készül a tál zöld, és túl sok mindenre kell odafigyelni egyszerre. Ilyenkor sem kell lemondani az öntetről, és az extra ízről. Ha másra nincs időd vagy energiád, ezt a két alapanyagot semmiképp se hagyd le a salátádról!

A lusták kétösszetevős salátaöntete, ami garantáltan sikert arat

Persze egy ütős vinaigrettet sem ördöngösség összerakni, de ha nem akarsz az olívaolaj, az ecet, a citrusfélék, a mustár vagy a méz kiegyensúlyozásával foglalkozni, se kevergetni, se emulziókat létrehozni, akkor térj vissza az alapokhoz: csak olívaolajra és citromlére lesz szükséged. És ígérjük, még kevergetned sem kell semmit.

Egyszerűen állítsd össze a salátádat kedved szerint egy lezárható dobozban vagy egy olyan tálban, amit le tudsz fedni.

Ezután öntözd meg extra szűz olíva olajjal, annyival, amennyit a szíved kíván, majd csavard rá kb. egy fél citrom levét (a saláta mennyisége szerint tudsz ezen változtatni).

Ezután fog a dobozt, zárd le, és jó alaposan rázd össze a salátát, hogy minden levelet és zöldséget befedjen a villám önteted.

Az olívaolaj szép fényessé teszi a leveleket, és egy kis ízt ad az egyenlethez, a citromlé pedig fanyar, citrusos hátteret biztosít a salátának, bármilyen étel mellé is szolgáld fel. Az egész művelet tényleg csak két percet vesz igénybe, mégis klasszikoskkal átgondoltabbá és összeszedettebbé teszi az ételt.

Bárkinek is készítesz ételt, ezek az apróságok azok, amitől úgy érezheti, hogy profi kezekben van

Ha egyszer már sikerült jól eltalálnod a két alapanyag arányát, és még egy kicsit csavarnál rajta, akkor eéjátszhatsz néhány extra feltétellel, például adj hozzá durvára vágott friss petrezselyemzöldet, néhány finomra szeletelt újhagyma karikát vagy néhány szem pirított mag egyszerű, de ízletes kiegészítője lehet a zöldeknek.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...