Készíts tisztítószert két lépésben NARANCSHÉJBÓL!

Általános tisztítószert még sosem volt ilyen könnyű készíteni! Az egyik kedvenc, télen népszerű gyümölcsünk héja többet nem kell, hogy a radiátoron száradjon vagy a kukában végezze.

A narancs citrusféleként igazi vitaminbomba a téli szürkeségben, magas C-, valamint A- és B-vitamin-tartalma miatt mi, magyarok előszeretettel fogyasztjuk a déli gyümölcsöt. Még javában tart a "narancsszezon", így itt az ideje, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki ebből az édesen savanykás, lédús gyümölcsből.

Biztos sokan vannak, akik hámozás során a narancs héját megtörik vagy a radiátorra rakják száradni, ezzel finom, citrusos illatot teremtve a szobákban. A narancshéj számos hasznos dologra vethető be otthonunkban, légfrissítésen kívül bőrradírként, evőeszköz-fényesítőként és akár tisztítószerként is jól tud funkcionálni, utóbbit akár két lépésben is elkészítheted!

  1. Végy elő egy befőttesüveget, és dobd bele a lehámozott narancshéjat.
  2. Öntsd fel az üveg tartalmát 20%-os ételecettel, majd gondosan zárd le az üveget.
  3. Hűvös, fénytől elzárt helyen pihentesd az egyveleget két hétig.
  4. Ha letelt a két hét, szűrd le az ecetes folyadékot.
  5. Szórófejes flakonban egyenlő arányban keverd el az ecetes tisztítószert vízzel, és már használhatod is a tisztítószert.

A narancs héjával nem mellesleg a mosogató belsejét is könnyen fényesre pucolhatod, illetve ha a kamrában tartott cukor becsomósodik, egy darab narancshéj a cukorba rejtve néhány óra alatt magába szívja a nedvességet.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.