Házi légfrissítő, hogy mindig jó illat legyen

Hiába takarítunk hetente, visszük le a szemetet, mosogatunk illetve mosunk, ha a lefolyóra, illetve a szemetes szagtalanítására nem ügyelünk.

Légfrissítő bonbon

Feltehetjük a kérdést: a sűrűn cserélt kuka mitől lenne büdös? De valljuk be, azért nem visszük le minden áldott reggel kiüríteni, ha csak nem halmozódik fel benne csordultig a szemét. A mosogatót is tisztán tartjuk, szépen eltávolítjuk belőle a maradékokat mosogatás után, de a lefolyóba így is kerülhetnek olyan szennyeződések, amelyek egy kis idő elteltével sajnos bebüdösödhetnek. Nemrég bemutattuk, hogyan lehet tiszta a mosogatónk, most felfedjük, hogyan lehet szuper illatos is, sőt, a kukáról sem feledkezünk meg!

Légfrissítő bonbon

Készítsük el otthon! A remek hír, hogy szinte alig van hozzá szükség néhány alapanyagra – és azok is az olcsóbb fajtából valók, sőt, általában megtalálhatóak mindenki otthonában. Lássuk, miről is van szó: jöjjön a házi frissítő!

A légfrissítő hozzávalói

Amire szükségünk lesz

  • 3/4 csésze szódabikarbóna
  • 1/2 csésze só
  • 1/2 teáskanál folyékony mosogatószer
  • 1 citrom
  • zsírpapír
  • tepsi vagy tálca
  • lezárható üveg

Az alapanyagok jótékony hatásai

Ha a szódabikarbóna savas vagy lúgos anyaggal érintkezik, arra törekszik, hogy semlegesítse a pH-t. Így szagtalanításra kiválóan alkalmas, legyen az hűtő, ruha, kárpit, vagy cipő, de még számtalan helyen megállja a helyét, ahogyan a só is. Takaríthatunk velük fürdőszobát vagy konyhát, de persze szagtalaníthatjuk a lefolyót is. Egyszerű kémiai reakciójukkal szuper hatásokat fejtenek ki.

A citrom üde illata napokig érezhető marad, és friss levegőt biztosít. Fertőtlenít, és elpusztítja a rossz szagokért felelős baktériumokat. Ahogyan a szódabikarbóna, ez is remekül alkalmazható a hűtő, a mikró és sütő tisztításra illetve illatosítására.

Elkészítése

Mérjük ki az alapanyagokat, majd a száraz hozzávalókat keverjük el egy edényben. Reszeljük bele a citromhéjat, tegyük bele a folyékony mosogatószert, végül facsarjuk bele egy fél citrom levét. (A masszának a vizes tengerparti homokra kell emlékeztetnie minket.)

A massza egyneműsítése

Ha jól elkevertük, adagoljuk apró formákba. Ez lehet egy bonbonforma, de egy félgömb alakú mérőkanál is.

Készítsünk ki egy sütőpapírt, és tegyük rá szép sorban a bonbonjainkat. Ha tehetjük, szárítsuk őket egy éjszakán át, végül rakjuk légmentesen záródó üvegbe.

Ebből az adagból körülbelül 10-12 darab bonbon jön ki.

A bonbonok

Amikor úgy érezzük, szemetesünk vagy lefolyónk elbírna egy kis frissítést, dobjunk bele egyet, és hagyjuk, hogy kifejtse hatását! Szemetesbe természetesen szárazon, míg a lefolyóba kis meleg vízzel leöblítve tegyük!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Múltidéző bejgli a PENNY karácsonyi filmjében

Bejgli nélkül nincs karácsony! A bejgli a karácsonyi ünnepek elengedhetetlen süteménye, amiben ott rejlenek a családi hagyományok, a régi karácsonyok. Ahány család, annyiféle recept, annyi apró trükk, titkos hozzávaló, amelyektől minden bejgli kicsit más ízű lesz. A PENNY karácsonyi reklámfilmjében kibontakozó megható történet középpontjában is a bejgli áll. Íze visszahozza a gyermekkori emlékeket, a családi hagyományokat, és összeköti a generációkat.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Almás sütemények karácsonyra

Egy finom almás sütemény karácskor is megállja a helyét, szóval mindenképpen készítsünk egy tepsivel, hogy a család apraja-nagyja örüljön.