Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kés, villa, kanál, olló - teljesen másképp

Evőeszközök, tányérok, mindenki konyhájában ott vannak, használjuk őket, jelenlétük már-már természetes. Pedig ezek a tárgyak is komoly tervezési folyamat eredményei.

Kés, villa, kanál, olló, csak néhány olyan eszköz, ami mindenkinek van, ott van a fiókban. Nem is gondolnánk, hogy milyen tervezési folyamat eredményei ezek és, hogy még mindig van lehetőség ezeknek az újragondolásában.

Az amszterdami Steinbeisser nevű cég célja nem az, hogy megfossza ezeket a tárgyakat funkciójuktól, hanem hogy közelebb hozza a művészeket a kiváló séfekhez, és kooperációjukból új irányt vehessen a gasztronómia.

„A terítékek célja, hogy ösztönözze a használójukat, hogy átgondolják az eszközöket és azok használatát.”


„Nem minden a szépség, mi hiszünk a fenntarthatóságban is” – magyarázzák az alkotók, Juow Wijnsma és Martin Kullik. „Ezért az összes termékünk természetes anyagokból készülnek, mint például: fa, kő, agyag, üveg vagy akár lopótök. Gyakran használunk helyileg beszerezhető anyagokat, újrahasznosított vagy újra felhasználható dolgokat.”

További különleges tervezésű evőeszközökért kattints a képre!

Hazánkban is volt már hasonló!
 

A MOME diákjai fine-dining séfekkel közösen dolgoztak az Abstract Nature projekten, és terveztek közösen tálalóeszközöket, hogy ezzel is érdekes és új találásokat keressenek, keresve vele az új trendeket és lehetőségeket. Erről hosszabban itt írtunk.

A kulináris élvezeteknek meghatározó eleme bizony a tálalás, amihez sokszor hozzátartozik maga az eszköz is. Ha érdekel, további érdekes tervezéseket találsz még a cég instagram oldalán és honlapján.

...ezeket olvastad már?

via www.thisiscolossal.com

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!