Főzzél otthon, így jelentős költségtöbblet nélkül ehetsz egészségesebben

Szükséged lesz néhány klassz praktikára, egy jó szakácskönyvre, de receptek után böngészhetsz az interneten is, és máris bravúros szakáccsá válhatsz otthon. 

Az otthoni főzés nem csak egészségesebb, de még spórolhatsz is vele! - derül ki a Washingtoni Egyetem Egészségügyi karának legújabb kutatásából.

Az egyetem kutatói 437 seattle-i felnőttet kérdeztek meg táplálkozási szokásaikról és meglepően tapasztalták, hogy részletesen tudtak beszámolni az étkezési habitusokról.

  • Azok a felnőttek, akik többségében otthoni ételeket fogyasztottak, magasabb pontot értek el az "Egészséges étkezési index"-en.

"Az otthoni főzéssel jelentős költségtöbblet nélkül tudunk egészségesen étkezni, mintha valahova beülnénk enni" - mondta Adam Drewnoski, a kutatás vezetője. "A különbség számottevő volt, még úgy is, hogy alacsony volt a kutatásban résztvevők száma."

...ez is érdekelhet!

Ezeket olvastad már?

10+1 olaszos tésztaétel

Egy lassan főzött, sűrűre beforralt tésztaszósznak nincs párja. Amit aztán tehetsz tésztára, töltheted lasagneba. Biztos, ami biztos alapon kerüljön egy adag a fagyasztóba is!

Nosalty

viaMen's Health,University of Washington

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek