Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őrületes mennyiségű szemetet gyűjtött össze a férfi a Tisza-tónál

Párdy Bence mostanra 1000 zsáknyi szemetet gyűjtött a Tisza-tó mentén, az örömhírt pedig a közösségi oldalán osztotta meg. Nincsen megállás!

Párdy Bencét már régóta követjük, példaértékű önkéntes munkát végez a Tisza-tó mentén, ahol június óta gyűjti a szemetet, megtisztítva az elképesztő mennyiségű hulladéktól a szennyezett területeket. 

A fiatal férfi még júniusban vett részt az I. Tisza-tavi PET kupán szembesült vele milyen nagy veszélyben van a környék élővilága, és mennyi szemét halmozódott fel, ez pedig olyan hatással volt rá, hogy felmondott a munkahelyén, és a tó mellé költözött, hogy „főállásban” azzal töltse a napjait, hogy tisztábbá teszi a környezetünket.

Olyan iramban zajlik a környezet műanyagmentesítése, hogy a Facebook-oldalán, – ahol egyébként is folyamatosan követni lehet az eredményeket -, most fantasztikus eredményről adott hírt, ugyanis elérték egy álomhatárt, 1000 zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze. 

Kezdetben Bence önerőből fizette a felmerülő költségeit, valamint a helyiek támogatásával és összefogásával tudta folytatni az akciót, közben pedig magánszemélyek adományozták neki az összegeket, amivel hosszú hónapon át tudta folytatni a szemétgyűjtést, és egyre rohamosabb tempóban tisztítja meg a környezetünket.

A jó hír, hogy segítői is vannak, legutóbb egy videót osztott meg a közösségi média oldalán, ahol felgyorsítva követhetjük végig a napi rutinjukat:

Bence az index.hu-nak az is elmondta, hogy nem fáradt el a hajtásban, továbbra is folytatják a hulladékgyűjtést a területen, valamint, hogy az eddigi sátorban élő életmódot  a hideg idő beköszöntével baráti felajánlásra sikerült egy apartmanházra cserélni. 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Párdy Bence/Facebook

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!