Egy igazán jó és minőségi kenyérhez nem kell más, mint liszt, víz és só – hangoztatják a különböző újhullámos pékségek és kovászblogok. Természetesen igazuk van, nincs semmi rossz a megbízható alapok melletti megmaradásban, de ha egyszer házi pékként beleunnánk ebbe fenenagy, szinte aszkétikus purizmusba, akkor bátran kezdjünk el kísérletezni jól bevált kenyérreceptünkkel. Adjunk némi karaktert, mélységet a vekninek, ébresszük fel kívül-belül a kenyeret az alábbi alapanyagok egyikével!
Nézd meg galériánkban a kenyértésztába keverhető alapanyagokat, kattints a tippekért a képre!
Ínycsiklandó házikenyér-receptek, ha megjött a kedved a sütéshez:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ébreszd fel a főztöd alábbi tippjeink segítségével: