A kávézó, ahol a bunkó vendégeknek többet kell fizetniük

Azok a vendégek, akik nem elég kedvesek, azok többet fizetnek egy kávéért. Hogy mégis hogyan döntik ezt el? Igazán egyszerűen!

Gyakran hallani, hogy megéri kedvesnek lenni a vendéglátósokkal, hiszen így akár egy adag extra tejszínhabra vagy szirupra is számíthatunk egy kávézóban. Egy angliai hely azonban tovább ment: náluk akár pénzt is spórolhatunk, ha emberien viselkedünk.

A Prestonban működő Chaii Stop nevű helyen egy érdekes táblát tettek ki: egy tea 5 fontba (2400 forintba) kerül náluk, de ha valaki hozzáteszi a „kérem” szót rendeléskor, egyből csak 3 fontot (1440 forintot) kell fizetnie, ha pedig még köszönni is tud, már csak 1,9 fontot (910 forintot) kérnek tőle.

Soha nem küzdöttünk faragatlan vásárlókkal, de mióta kitettük a táblát, az emberek sokkal nyitottabbak, és velünk együtt nevetnek

– mondta a vendéglátóhely 29 éves tulajdonosa, Usman Hussain.

Bár a tea ottromba viselkedés esetén 5 font, az üzletvezető elmondása szerint senki nem fizetett még ennyit, tehát a dolog célba ért. Ha valaki nem kedves, akkor a kávézóban dolgozók rámutatnak a táblára, és megkérik, hogy legyen picit barátságosabb.

A kávézósok szerint a tábla abban is segít, hogy a vásárlók kint hagyják a negatív gondolatokat, könnyebben feloldódjanak, megnyíljanak, és jobban odafigyeljenek másokra.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek