Kate Hudson elárulta kedvenc pesztójának receptjét

Kate Hudson elárulta, mi kedvenc házi pesztós tésztájának receptje, próbáljátok ki ti is, egészen egyszerű és gyors!

Kate Hudson szereti a változatosságot az életében, így azt is, ha az étrendje is tartogat izgalmakat. A kedvenc házi pesztóját is időről időre újravariálja, de van egy alap receptje, amit nemrégiben megosztott a rajongóival is.

A színésznő nagyon odafigyel az életmódjára: rendszeresen mozog, és az étkezéseit is alaposan megtervezi. Igyekszik friss alapanyagokból dolgozni, és amit csak lehet, maga készít el a konyhában. Így a pesztós tésztáját is maga csinálja a tésztától kezdve egészen a szószig.

Hozzávalók:

100 gramm teljes kiőrlésű liszt, só, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, fél csokor bazsalikom, 50 gramm reszelt parmezán sajt, fél marék fenyőmag, 50 ml extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

Közepes méretű tálban villával keverjük össze a lisztet és a sót. A liszt közepére csináljunk egy mélyedést, és öntsünk bele a már felvert tojásokat, majd keverjük addig, amíg összeáll tésztává. Ezután rakjuk egy deszkára, és gyúrjuk 4-5 percig. Csomagoljuk be a tésztát műanyag fóliába, és hagyjuk szobahőmérsékleten 30 percig állni. Közben turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe rakjuk bele a fokhagymát, és daráljuk apróra. Adjuk hozzá a bazsalikomot, a sajtot, a fenyőmagot, az olajat és sót, majd nagy sebességgel turmixoljuk simára, körülbelül 30 másodperc alatt.

Csomagoljuk ki a tésztát, majd nyújtsuk a lehető legvékonyabbra, és ha szükséges, adjunk hozzá lisztet, hogy ne tapadjon. Pizzavágó segítségével vágjuk a tésztát 1,5 centiméter széles csíkokra. Forraljunk fel egy nagy fazék vizet, majd rakjuk a tésztát a fazékba, apránként, hogy a szálak ne tapadjanak össze, és óvatosan keverjük össze, hogy elváljanak egymástól.

Főzzük a tésztát al dentére, körülbelül 5 perc alatt. A tésztát szűrjük le, és tegyük vissza a fazékba, majd keverjük össze a pesztóval. Kész is!

Forrásunk volt.

Címlapkép: Instagram


Még több sztárrecept:

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek