Ezért hagyta abba a vegán életmódot a magyar olimpiai bajnok

Öt év vegánság után Kásás Tamás újra visszatért az állati eredetű ételekhez.

Kásás Tamás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó éveken át kizárólag növényi alapú étrendet követett. Bár kezdetben teljes meggyőződéssel váltott életmódot, idővel azt tapasztalta, hogy a szervezete nem úgy reagál, ahogy remélte: bármennyire is figyelt oda az étkezésére, túlságosan lefogyott, és nem tudta fenntartani az ideális testsúlyát. Végül úgy döntött, hogy néhány állati eredetű táplálékot visszavezet az étrendjébe.

Kásás Tamás
Ezért hagyta abba a vegán életmódot a magyar olimpiai bajnok
Szabó Lilla

Öt éven keresztül vegán voltam, nem ettem semmilyen állati eredetű ételt. Egyébként etikai megfontolásból tettem így. Az első években nagyon jól éreztem magam, úgy éreztem, repülök, tudtam edzeni is. Viszont nagyon sokat fogytam, és a 201 centiméteres magasságomhoz volt, hogy 85 kilogramm voltam. Amúgy is vékony típus vagyok, és nagyon beesett volt az arcom

– mesélte a döntés hátteréről a Longevity podcast egyik adásában.

Az olimpikon hozzátette, hogy nem gondolja, hogy tájékozatlanság vezetett volna a fogyásához, hiszen rengeteget olvasott a témával kapcsolatban.

Kásás Tamás még 2017 októberében látott egy dokumentumfilmet, amely elmondása szerint óriási hatást gyakorolt rá. A felvétel nemcsak a növényi étrend előnyeit részletezte, hanem az ipari állattartás árnyoldalaira is rávilágított. A látottak mélyen megrázták, és ez indította el benne a változást: akkor döntött úgy, hogy kipróbálja a vegán életmódot.

Címlapkép: Szabó Lilla

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem víz, és nem gyümölcslé: ez a legjobb hidratáló ital...

Nyáron különösen oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, ami nem mindig könnyű, hiszen a vízre könnyen rá lehet unni, ha literszámra kell inni. Mi most egy olyan alternatívát mutatunk az idősebb korosztály számára, amely felfrissít, és segít hidratáltnak maradni!

Ezzel az egyszerű trükkel olcsóbb és gazdagabb ízű lesz a...

A lecsó a nyár egyik kedvenc étele, amiben a paradicsom, paprika és hagyma szentháromsága jelenti az alapot, mindezt pedig különböző módokon dobhatjuk fel. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek megvan a maga bevált receptje. Mai Napi Tippünk viszont olyat mutat, amivel egy kicsit olcsóbbá, krémesebbé és ízgazdagabbá tesszük a lecsót!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...