Karanténbarát helyek, ahová bátran kirándulhattok a családdal idén húsvétkor

Nem a négy fal között szeretnétek a húsvéti hosszú hétvégét tölteni, de a zsúfolt kirándulóhelyeket is elkerülnétek? Összeszedtünk pár olyan túrázóhelyet, ahol nem kell tartanotok a tömegtől!

Sajnos az idei húsvét is korlátozások között telik, így a vendégvárás helyett marad a szűk körben történő családi ünneplés. Idén húsvétkor a különböző rendezvények is elmaradnak, így nem sok programlehetőség adódik a hosszú hétvégére. A tavaszi jó idő mindenkit kicsábít a szabadba, így teljesen érthető, ha te is szerveznél egy kirándulást a családnak. Azonban sokan vannak ezzel így, emiatt előfordulhat, hogy néhány kedvelt kirándulóhelyen nem lehet betartani a biztonságos távolságot. Ezért is érdemes olyan területekre látogatni, amelyek nem annyira ismertek és népszerűek. Összeszedtünk nektek pár olyan úti célt, ahová bátran ellátogathattok.

Ha tehetjük menjünk olyan helyre kirándulni, ahol nincs tömeg

Erdőtarcsa

Egy picinyke kis falu Nógrád megye szívében, amit valószínűleg csak nagyon kevesen ismernek. Mivel alapvetően nagyon ritka az autósforgalom, így bátran sétálhattok az utcákon is, amelyeket kis parasztházak ölelnek körül. A településen jó néhány kastély is található, amiket szintén érdemes útba ejteni a sétátok során.

Sukoró

A város igen kicsi és nem sok turista látogat el ide, annak ellenére, hogy a Velencei-tó partján fekszik. Sokan nem is tudják, milyen csodálatos természeti kincsek találhatóak a település környékén. A Velencei-hegység egyik legmagasabb csúcsán keresztül átvághattok több idilli völgyön keresztül egy forrásig, majd onnan vissza a falu irányába érdekes sziklaalakzatokkal találkozhattok. A túra hossza 11,5 kilométer, így akár egy egész napos program lehet a családdal.

Nagy-Szénás tanösvény

A Nagykovácsiból induló, összesen 2,1 km hosszú és körülbelül 1,5 óra alatt bejárható tanösvény betekintést nyújt az 1965-óta Európa Diplomával büszkélkedő Szénás-hegycsoport ritka természeti kincsekkel tűzdelt világába. Ez a túraútvonal kivaló lesz a számotokra, ha Budapesthez közeli kirándulóhelyet kerestek.

Lázbérci-víztározó

A Szalajka-völgyet valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen nagyon népszerű kirándulóhely. A közelében lévő Lázbérci-víztározót azonban már kevesen ismerik, ami mindössze 12 kilométernyire található tőle. A közel három kilométer hosszú tó egészen a szomszédos Uppony faluig húzódik a völgyben, teljes terjedelmében fokozottan védett területen. A terepviszonyok miatt a tó teljes partvonalát nem is lehet körbesétálni, de a Dédestapolcsány, Uppony és Lázbérc települések közti bő hat kilométeres túra így is szinte mindent megmutat a vidékből.


Ezek a húsvéti hírek is érdekelhetnek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek