Karantén idején is szükség van törődésre: így dobd fel a veled együtt élők napjait

Sosem volt még ilyen fontos, hogy törődjünk egymással. A közösségért úgy tudsz tenni, ha otthon maradsz, de a négy fal között is figyelj oda a másikra!

Karantén, önkéntes karantén, szociális távolságtartás – bármelyikről is legyen szó, az emberi kapcsolatok és a lakáson kívül töltött idő drasztikus csökkenése mindenkit megvisel, a bezártság és a bizonytalanság felőrli a türelmet és az idegeket. A hétköznapok rohanásában gyakran elfeledkezünk arról, hogy kimutassuk érzéseinket egymás iránt, de most extrán szükség van arra, hogy gondoskodjunk egymásról, még ha csak apró figyelmességekkel jelezzük is a másiknak, itt vagyunk és támogatjuk. Ezért adunk pár ötletet, milyen kedves gesztusokkal tudod egy kicsivel könnyebbé teheted a karanténtársad vagy társaid napját, mivel szerezhetsz nekik néhány kellemes pillanatot vagy csalhatsz mosolyt az arcukra a nehéz időkben. Lepd meg házastársad, gyereked, testvéred, szüleid, lakótársad vagy bárkit, akivel egy fedél alatt töltöd ezt az időszakot.

Főzz egy csésze kávét/teát

Minden nap 10 órakor iszik egy kávét a home office-ban? Az online suliban jól esik egy finom forró tea két óra között? Főzd meg a kedvencét! Vidd be a szobába, és tedd le az asztalra a kapszulás kávét, egy kotyogós eszpresszót, filterkávét vagy az ízletes szálas teát, és figyeld, ahogy az apró figyelmesség hatására felderül az arca.

via GIPHY

Rendelj házhoz a kedvenc étterméből

A vendéglátóipar egyik pillanatról a másikra kényszerült átállni a kiszállításra, a túlélés érdekében szinte minden helytől házhoz lehet rendelni az ételeket. Melyik étteremben voltatok együtt először? Hova jártok az évfordulótokon? Mi a törzshelyetek a családdal? Szinte biztos, hogy tudsz rendelni tőlük a mostani körülmények között házhoz is, úgyhogy lepd a másikat egy vacsorával. A régi, megszokott élet egy apró darabkája reményt és kitartást adhat – egyszer minden úgy lesz majd, mint a járvány előtt.

Készítsd el a kedvenc ételét

Az étel ugyanolyan szeretetnyelv, mint szavakkal elmondani a másiknak, hogy mit érzel iránta, és ha te magad készíted az még fontosabb jelentéssel bír, mintha a kivitelezést egy külső félre bízod. Meglepheted az ágyban a kedvenc reggelijével, ebédre elkészítheted a kedvenc fogását vagy egy édességgel kedveskedhetsz neki, a lényeg az odafigyelés.

Hozz a boltból valami izgalmasat/vicceset/érdekeset

Bár minimalizálni kell az emberekkel való érintkezést, olykor-olykor el kell menni boltba, ha másért nem friss zöldségekért, gyümölcsökért. A bevásárlólistára felírt kötelező elemek mellett miért ne vihetnél haza valami meglepetést? Lehet az a vészterhes időkben igazi kincsnek számító élesztő vagy bármi, ami tudod, hogy örömet okoz a másiknak.

Szervezz meglepetésként virtuális vacsorát a barátokkal

Bár most nem ülhettek be a kedvenc éttermetekbe a barátokkal, de ez ne állítson meg abban, hogy összejöjjetek egy jó traccspartira – meg ha csak virtuálisan is. Szervezz meglepetésbulit a nappaliba, szólj a barátoknak, és egy tányér finom vacsi fölött kezdődhet a konferenciahívás. Egy nehéz nap után biztosan jól fog esni a változatosság.

Végezz el egy házimunkát, amit utál

A házimunka ilyenkor sem várat magára, sőt, mosatlan edényből ilyenkor biztosan több keletkezik. Végezd el felszólítás nélkül azt a házimunkát, amit a másik tudod, hogy a legjobban utál, hogy neki legyen ideje pihenni, kikapcsolódni.

via GIPHY

Hagyj kedves üzeneteket a lakásban

Csempéssz egy kis izgalmat a monoton mindennapokba azzal, hogy vidám, bátorító, kedves üzeneteket hagyd szerte-széjjel a lakásban. Ragaszd a reggel a tükörre, így az egyik első dolog, amit látni fog a nap folyamán a te pozitív szavaid lesznek. Akár egy többet is elrejthetsz a lakásban kincskereső jelleggel, a végén pedig várja valamilyen meglepetés azért, hogy a megfejtette a rejtélyt.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek