4 hétköznapi sütemény, amit egyszerűen karácsonyivá tehetsz

Ebben az időszakban mindenhová bebújik a karácsony a szívünktől kezdve a konyhánkig. Engedjük, hadd szállja meg az édességeket is: süssünk karácsonyi süteményeket, amelyek az év más szakában teljesen hétköznapi életet élnek.

Mitől lesz egy karácsonyi sütemény olyan hangulatosan ünnepi, olyan mámorítóan nosztalgikus, boldogságot hozó és fenséges? Okozhatja mindezt néhány konkrét dolog is, mint egy fűszerkeverék, egy gyümölcs, fogható a töltelékre, a mázas bevonatra, néha pedig sokkal elvontabb dolgokból, emlékfoszlányokból és sejtelmekből eredhet. Nyilván ez utóbbiakat nem lehet beleírni egy receptbe – azt az ember csak úgy érzi – , ezért irányítsuk figyelmünket most inkább a hozzávalókra, a receptekre, azokra az édességekre, amelyek az évben ilyentájt egyszerűen karácsonyi süteménnyé válhatnak.

Nézd meg galériánkban a karácsonyivá tehető süteményeket!

Sütemények, amelyeket tegyél karácsonyivá:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Töltődj, hangolódj, készülődj ünnepi tartalmainkkal:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.