10 ötletes és egyedi karácsonyfa, ha idén másképp díszítenél

Ha a hagyományos karácsonyfa mellett idén kipróbálnál valami mást is, inspirálódj a legszebb díszítésekből! 

Ha nemcsak a fádat, hanem a lakást is szeretnéd egyedi módon feldíszíteni, akkor válassz olyan megoldást, ami nem jön veled szembe minden vendégségben. Készítsd el te magad a karácsonyfádat!

Izzósorokból igazán hangulatos karácsonyfa formát alakíthatsz ki. Apró szögekre akaszd fel az izzósort, és formázz fenyőfa alakot. A díszítéshez használj olyan díszeket, amiket a fenyőfára is tennél.

Egy egyszerű létra is lehet az ünnep része. Egy égősorra, damilra és néhány díszre van csak szükséged, hogy elkészítsd az egyik legötletesebb karácsonyfát. Barkácsrajongóknak kötelező!

Ha az elegáns stílust szereted, ez a fa neked való: a fehér és arany színeket vegyítve, valamint meleg fényű izzósort használva igazán fényűző, és egy cseppet sem hétköznapi karácsonyfát kreálhatsz.

Bármiből elkészítheted a karácsonyfádat! Elég csak a körvonalat halványan megrajzolnod, majd kisebb-nagyobb rénszarvas, csillag, fenyőfa, valamint különböző gömbformákból rakd ki a fádat.

Tény, ehhez az alkotáshoz jó adag elszántság, és még több gyakorlat szükséges, de a végeredmény lenyűgöző. Ha nem szeretnéd kihagyni az üveg karácsonyfát - és nem félsz használni a fúrót - ennek a fának egy egyszerűbb formáját is elkészítheted a kép alatti videó alapján.

Ki mondta, hogy a fenyőfa törzsének befaragásával kell elmennie az időnek? Helyette íme egy „örökzöld”: a fenyő girland egy egyszerű égősorral is csodásan fest.

Ez a fa úgy néz ki, mint az igazi karácsonyfa kétdimenziós mása. A fenyő girlandból kialakított fára ugyanúgy feltűzheted a díszeidet, csak kevesebb helyet foglal.

Ha a natúr, letisztult formákat szereted, akkor ez a fa tetszeni fog. A fehérre festett fadarabok, valamint a tetejükre ragasztott moha, és a díszítéshez használt tobozok természetközelivé teszik a hangulatos fát.

Még mindig fa: kreatív megoldás lécekből. A natúr fához tökéletesen illik az arany, a bronz , a fehér és a meleg fények.

Rusztikus hatást szeretnél elérni? Ennél naturálisabb karácsonyfa alternatívát nem tudunk elképzelni. Készítsd el a képen látható fát kisebb változatban: egy vázra lesz szükséged, amire drótkarikákat erősítesz, és a kisebb-nagyobb gallyakat madzaggal hozzákötözöd. A fadarabok rögzítéséhez ragasztót is használj!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek