Az ok, ami miatt nagy hőségben nem szabad füvet nyírni

A napokban jobb, ha nem vesszük elő a fűnyírót, legalábbis akkor, ha szép pázsitot szeretnénk.

Hétvégén, bármennyire is meleg van, sokan nekiállnak a fűnyírásnak. A kánikulában azonban egyáltalán nem szerencsés beizzítani a fűnyírót, ezzel ugyanis komoly veszélynek tesszük ki a gyepünket.

Az ok, ami miatt kánikulában nem szabad füvet nyírni

A nagy melegben a fű kiszárad, mivel nem kap elegendő vizet, így már eleve kicsit meggyötört, ha pedig még meg is kopasztjuk, akkor rövid időn belül a szép zöld területünkből tarló lesz. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy egy kiadós esőzés után nyírjuk meg a pázsitot.

A kánikulában inkább az öntözésre koncentráljunk!

Ezzel kapcsolatban fontos, hogy mindezt reggelre időzítsük, hiszen ilyenkor még nincs akkora hőség. Az esti locsolás sok esetben teret adhat a gombásodásnak. Itassuk át jól a talajt, ne csak a fűszálakat permetezzük.

Ha mindenképpen le szeretnénk vágni a füvünket, akkor érdemes a gyepet az általában ideális 6-8 centinél hosszabbra hagyni.

Forrásunk volt.


Még több növény itt:

Címlapról ajánljuk

Drasztikus kenyér- és marhahúsdrágulásra számíthatunk

Az idei búzatermés mindössze egyharmada lett étkezési minőségű, ezért szinte biztos a kenyér és búzaliszt drágulása. Ha mindez nem lenne elég, akkor a marhahúskedvelők is szomorúan ingathatják a fejüket, mert a tavalyihoz képest 70 százalékkal nőtt a vágómarha termelői ára.

Nosalty

További cikkek