7 ínycsiklandozó tradicionális japán leves a ramenen túl

Ha japán levesekre gondolunk, akkor azonnal eszünkbe jut a ramen, amely egyébként egy kínai eredetű fogás, ám mégis az ázsiai kontinens keleti partjainál fekvő szigetországnak köszönheti igazi hírnevét. Mivel ezt a levest már úgyis ismered, így most olyanokat mutatunk neked, amelyekről valószínűleg még nem is hallottál!

Amióta csak az eszemet tudom, odavagyok a lélekmelengető magyar levesekért – főleg anyukám húsleveséért – , emiatt pedig a Japánban töltött egy évemet sem tudtam elképzelni kiadós, tartalmas levesek nélkül. A szigetországba érkezésemkor mondhatni zéró volt a tudásom a japán levesekkel kapcsolatban, ám ez már az első napon megváltozott, amikor a fogadócsaládom elvitt egy étterembe, amely az úgynevezett udon levesekre specializálódott. A több, mint 12 órás repülőút után nekem szinte mindegy volt, hogy milyen ételt pakolnak elém, csak legyen tele mindenféle földi jóval. Eme vágyamat a szóban forgó japán fogás százszorosan felülmúlta.

Az aranysárga színű, ízektől kicsattanó leves egy hatalmas tálban érkezett, amelyben duci tészták, vékonyra szeletelt zöldhagymadarabkák, puha halpogácsák és vastag, sült tofulap díszelgett. Így mutatkozott be nekem a fenséges kitsune udon, amely után annyi japán levest kóstoltam meg, amennyi csak belefért az egyéves kint tartózkodásomba. Most neked is megmutatom, milyen fantasztikus levesekhez volt szerencsém a ramenen kívül!


Még több érdekes cikk, ami segít majd a főzésben:

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!