7 ínycsiklandozó tradicionális japán leves a ramenen túl

Ha japán levesekre gondolunk, akkor azonnal eszünkbe jut a ramen, amely egyébként egy kínai eredetű fogás, ám mégis az ázsiai kontinens keleti partjainál fekvő szigetországnak köszönheti igazi hírnevét. Mivel ezt a levest már úgyis ismered, így most olyanokat mutatunk neked, amelyekről valószínűleg még nem is hallottál!

Amióta csak az eszemet tudom, odavagyok a lélekmelengető magyar levesekért – főleg anyukám húsleveséért – , emiatt pedig a Japánban töltött egy évemet sem tudtam elképzelni kiadós, tartalmas levesek nélkül. A szigetországba érkezésemkor mondhatni zéró volt a tudásom a japán levesekkel kapcsolatban, ám ez már az első napon megváltozott, amikor a fogadócsaládom elvitt egy étterembe, amely az úgynevezett udon levesekre specializálódott. A több, mint 12 órás repülőút után nekem szinte mindegy volt, hogy milyen ételt pakolnak elém, csak legyen tele mindenféle földi jóval. Eme vágyamat a szóban forgó japán fogás százszorosan felülmúlta.

Az aranysárga színű, ízektől kicsattanó leves egy hatalmas tálban érkezett, amelyben duci tészták, vékonyra szeletelt zöldhagymadarabkák, puha halpogácsák és vastag, sült tofulap díszelgett. Így mutatkozott be nekem a fenséges kitsune udon, amely után annyi japán levest kóstoltam meg, amennyi csak belefért az egyéves kint tartózkodásomba. Most neked is megmutatom, milyen fantasztikus levesekhez volt szerencsém a ramenen kívül!


Még több érdekes cikk, ami segít majd a főzésben:

Legújabb receptek

Egyszerű cukkinifőzelék

A cukkinit annyi mindenre használjuk a konyhában, ugyan miért ne főzhetnénk hát belőle főzeléket is? Az alábbi recept végletesen nyárias, ízeiben valahol a tökfőzelék felé tendál, ...

Trópusi mézes krémes

Egyszerűen imádjuk a mézes krémest, a kánikulaszezon kezdetével pedig úgy éreztük, ideje nyári köntösbe öltöztetni kedvencünket. A hagyományos, vajas darakrémet ezúttal kókuszosra ...

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Címlapról ajánljuk

4+1 tipp grillezéshez a Praktiker szakértőitől

Nem kell tapasztalt profinak lenni, akár kezdőként, kisebb tudással is simán belevághatunk nyári grillpartik szervezésébe. Erről a Praktiker grill workshopján is meggyőződhettünk, ahol Abonyi Péter és Boncz Péter, a Praktiker szakértői adtak hasznos tanácsokat, tippeket, Lázár Chef pedig ínycsiklandó fogásokat készített.

Hirdetés

4 virágzó cserje a nyár második felére, mely bírja a...

Az elmúlt évek viszontagságosan forró nyarai után idén sem lehet kíméletes időjárásra számítani. A hőség nemcsak az embereket és állatokat, hanem a növényeket is megviseli, azonban, ha nem szeretnénk lemondani a virágzó kertről, akkor muszáj úgy megválasztani növényeinket, hogy bírják a meleget. Íme, 4 virágzó cserje a nyár második felére!

Nosalty

További cikkek

Nem sima víz, nem bolti gyümölcslé: ez a legjobb hidratáló...

Nyáron különösen oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, ami nem mindig könnyű, hiszen a vízre könnyen rá lehet unni, ha literszámra kell inni. Mi most egy olyan alternatívát mutatunk az idősebb korosztály számára, amely felfrissít, és segít, hogy hidratáltak maradjunk!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...