Vannak azok a fogások, amelyeknek fűszerezése kőbe van vésve: ahhoz, hogy elérjük a megszokott és kedvelt végeredményt (például egy paprikás krumplinál vagy tárkonyos ragulevesnél), be kell vetnünk bizonyos ízesítőpárosokat, de csak azokat, változtatás nélkül. Persze ezeken a klasszikusokon túl létezik egy sor másik étel, amit kényünk-kedvünk szerint alakíthatunk az aromák és ízek szempontjából – most ezekről ejtünk szót, pontosabban nem róluk, hanem azokról az ízesítőpárosokról, amelyek minden és bármilyen fogásban jól működhetnek. Ízesítsük velük leveseinket, mártogatósainkat, tésztáinkat, akár desszertjeinket is!
Nézd meg galériánkban a szinte univerzálisan bevethető ízesítőpárosokat!
Receptek, ahol kipróbálhatod a fenti ízpárokat:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További hasznos konyhai tippeket leshetsz el tőlünk: