5 ízesítési tipp, ha kicsit feldobnád a zöldborsófőzeléked

Egyáltalán nincs kőbe vésve, hogy készül az "eredeti" zöldborsófőzelék, hiszen mindenkinek az az eredeti, ahogy anyu/nagyi főzi. Tej? Tejföl? Petrezselyem? Fűszerpaprika? Habarás, önmagával sűrítés? Mutatjuk, mi hogyan variáljuk az ízesítést, ha valami újra vágyunk!

A zöldborsófőzelék az az étel, amit talán még a menzán is mindenki szeretett: a (jobb esetben) puhára főtt zöld labdacsok, a krémes főzelék és a hozzá kínált fasírt/virsli még a válogatósabbak szívét is meg tudta dobogtatni, lisztes rántás ide vagy oda. Azonban, valljuk be, hogy a klasszikus ízesítés néha picit egyhangú tud lenni: a tejjel felhúzott, liszttel sűrített, néhány szomorú petrezselyemmel díszített főzelék finom ugyan, de joggal megunható.

Lássuk, milyen fűszerrel, alapanyaggal, ízesítéssel dobhatjuk fel a zöldborsófőzelékünket a klasszikuson kívül, kattints a galériára!


Még több gasztrotipp itt:

Címlapról ajánljuk