Ízek és borok

A Márton-nap másik sztárját – a libán kívül –, az újbort, könnyű „levadászni”, ha kilátogatunk a Hungexpo Ízek és borok kiállítására. Aki a múlt héten kedvet kapott ugyanis a Márton-napi libára, az jó eséllyel be is tudta szerezni hozzá a fő alapanyagot. A hét végi, a Hungexpón megrendezett Ízek és borok gasztronómiai kiállításon pedig a borok kínálják magukat. A rendezvény egyik célja ugyanis az, hogy megismertessék a hazai borvidékek kisebb-nagyobb pincészetének nedűit a nagyközönséggel, hiszen a magyar bor az elmúlt években európai szinten is egyre nagyobb elismerést vív ki.

A sok kiváló bor és pálinka mellett – hogy éhen ne maradjunk – természetesen a konyháé a másik főszerep. A látogatók egy helyen megtalálják a legismertebb magyar éttermek – mint a Bock Bisztró, a Gundel vagy a New York kávéház standjait, kedvükre válogathatnak a hagyományőrző, az újhullámos és a fúziós konyha alapvetően borokhoz tervezett konyhaművészeti remekeiből, és persze így Márton-nap környékén a libamáj többféle változatát, de lazacos falatokat is lehet kóstolni – mindezt pénztárcabarát árakon –, közben pedig gyorstalpaló gasztronómiai kurzust kaphatnak a kiállítóktól. Aki pedig egzotikusabb ízekre vágyik, az végigkóstolhatja a görög, a koszovói, az indiai vagy éppen a kínai konyha remekeit, a menüt pedig kézműves csokoládéval vagy aPataki cukrászda egy remekbe szabott desszertjével zárhatja.

A nap végén könnyűzenei koncerteken vehetünk részt, a szombati napot például a Budapest Bár régi melódiákat új köntösbe bújtató művészei andalítják a nagyérdeműt.

Ha tehát nincs még programunk a hétvégére, de kicsit is érdekel a gasztronómia és a minőségi borok világa – irány a Hungexpo. Mert ki mondta, hogy egy kiállításon csöndben kell lenni, és fesztiválozni csak nyáron lehet?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.