Ízek és borok

A Márton-nap másik sztárját – a libán kívül –, az újbort, könnyű „levadászni”, ha kilátogatunk a Hungexpo Ízek és borok kiállítására. Aki a múlt héten kedvet kapott ugyanis a Márton-napi libára, az jó eséllyel be is tudta szerezni hozzá a fő alapanyagot. A hét végi, a Hungexpón megrendezett Ízek és borok gasztronómiai kiállításon pedig a borok kínálják magukat. A rendezvény egyik célja ugyanis az, hogy megismertessék a hazai borvidékek kisebb-nagyobb pincészetének nedűit a nagyközönséggel, hiszen a magyar bor az elmúlt években európai szinten is egyre nagyobb elismerést vív ki.

A sok kiváló bor és pálinka mellett – hogy éhen ne maradjunk – természetesen a konyháé a másik főszerep. A látogatók egy helyen megtalálják a legismertebb magyar éttermek – mint a Bock Bisztró, a Gundel vagy a New York kávéház standjait, kedvükre válogathatnak a hagyományőrző, az újhullámos és a fúziós konyha alapvetően borokhoz tervezett konyhaművészeti remekeiből, és persze így Márton-nap környékén a libamáj többféle változatát, de lazacos falatokat is lehet kóstolni – mindezt pénztárcabarát árakon –, közben pedig gyorstalpaló gasztronómiai kurzust kaphatnak a kiállítóktól. Aki pedig egzotikusabb ízekre vágyik, az végigkóstolhatja a görög, a koszovói, az indiai vagy éppen a kínai konyha remekeit, a menüt pedig kézműves csokoládéval vagy aPataki cukrászda egy remekbe szabott desszertjével zárhatja.

A nap végén könnyűzenei koncerteken vehetünk részt, a szombati napot például a Budapest Bár régi melódiákat új köntösbe bújtató művészei andalítják a nagyérdeműt.

Ha tehát nincs még programunk a hétvégére, de kicsit is érdekel a gasztronómia és a minőségi borok világa – irány a Hungexpo. Mert ki mondta, hogy egy kiállításon csöndben kell lenni, és fesztiválozni csak nyáron lehet?

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek