Közeleg a farsang...süsd meg velünk életed legjobb CSÖRÖGEFÁNKJÁT!

Január 6-án hivatalosan elkezdődött a farsangi időszak, és bár lehet, hogy idén nem öltözünk majd díszes jelmezekbe, a fánksütés nem maradhat ki az életünkből!

fánkot sütni elsőre nem tűnik könnyű feladatnak, pedig az arányok helyes betartásával és egy kis magabiztossággal nem lehet elrontani a tésztát. Mi most a kedvenc csörögefánkreceptünket hoztuk el, ha még nincs gyakorlatod a fánksütésben, ez a recept tökéletes kezdésnek bizonyul majd!

Hozzávalók: 45 dkg finomliszt, 4 db tojás, 3 evőkanál tej, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só, 5 dl napraforgóolaj

A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, a tejet, a cukrot és a rumot.

10 percig gyúrjuk - egy meglehetősen ragacsos, lágy tésztát fogunk kapni, de aggódalmora semmi ok, ilyennek kell lennie.

Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.

Ha kész, vastagon lisztezett deszkán 1-2 mm-re nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval rombuszokat vágunk belőle. A nagyobbaknak a közepébe szintén ejthetünk egy kis bemetszést, így különleges formát vesz fel a tészta sülés közben. Forró olajba tesszük, és oldalanként kb. 2 perc alatt roppanósra sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral.

Langyosan, esetleg egy kis lekvárral a legfinomabb!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek