Íme a Zing legújabb dobása: mostantól ez lesz a kedvenc burgered

Több mint nyolc évet kellett várnunk arra, hogy a magyar fast casual étteremlánc, a Zing Burger is feltegye az étlapjára saját csirkeburgerét.

Egy év kutatómunkája kellett ahhoz, hogy kizárólag hazai, szabadtartású, tanyasi csirkéből készült hamburgert tudjanak adni országszerte a Zing-rajongóknak. Ezzel pedig egy meghatározó előrelépés történt a streetfood-piacon.

Nem sokszor hallunk olyat, hogy egy franchise kifejezetten azért nyit egy új helyet, új névvel és kínálattal, hogy egy régóta dédelgetett vágyát tesztelje nagyközönség előtt. Pedig pontosan ez történt a Zing esetében, mikor Susánszky Ádám kitárta a Crunchy ajtaját az Allee szomszédságában. A pilot projekt alatt azt tesztelték, hogyan tudnak a food waste jegyében (vagyis az ő esetükben az alapanyagok teljes felhasználásával) 100%-ban hazai, tanyasi csirkékből készíteni igazi amerikai életérzést közvetítő ételeket. A siker túlszárnyalt minden elképzelést, most végre eljött az idő, hogy a Zingben is helyet kapjon az étlapon. Ennek eddig csak egy akadálya volt: a jó minőségű csirkehús hiánycikknek számít itthon ekkora mennyiségben.

A hazai szabadtartású csirkék a teljes állomány 1%-át jelentik

Nem is gondolnánk, mennyire nehéz ma Magyarországon azonos mennyiségben, ellenőrizhető forrásból, szabadtartású tanyasi csirkehússal ellátni egy teljes étteremláncot. Ennek pedig több oka is van. Az egyik legnagyobb probléma például, hogy itthon a teljes állomány 1%-a tekinthető[1] csak hivatalosan tanyasi, szabadtartású csirkének. Másrészt a folyamatosan növekvő fogyasztói társadalmi igény, ami miatt mesterségesen felhízlalt húsok kerülnek a piacra; és sajnos probléma, hogy a szabadtartásban, természetes táplálékon nevelt tanyasi csirke háromszor többe is kerül. A Zing viszont partnerre talált a Master Good Kft.-ben, akiknek prémium almárkájuk, Master Good - Tanyasi Csirke segíti mind a tíz egységet. Ez pedig mérföldkőnek számít a a cégcsoport életében is: egy piaci rést talált a Tanyasi Csirke, hiszen a márka ezennel hivatalosan is belépett a streetfood szcénába. “A Master Good Cégcsoport szempontjából nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Tanyasi prémium csirke termékcsalád, a hazai minőségi fast casual vonalon is elindult.  Természetesen nagyon örülünk neki, hogy mindez a minőségi alapanyagairól híres Zing Burgerrel közösen történik, reméljük, ez egy hosszabbtávú együttműködés kezdete. Azt gondoljuk ez a fenntartható gasztronómia szempontjából is hatalmas lépés lehet" - árulta el Lippai Attila, a Master Good Kft. kereskedelmi igazgatója.

Új burger az étlapon a tudatosság jegyében

GMO- és antibiotikum mentes csirkehússal ugyan találkozhatunk máshol is, de olyannal nemigen, főleg nem étteremlánc esetében, ahol 100%-ig tanyasi körülmények között nevelkedett csirkékről beszélhetünk. Hosszú évek kutatása, kísérletezése eredményezte a kínálatbővítést, mivel a minőséget nem akarták feláldozni egy percig sem a profit oltárán.

“Mi most a minőségi oldalról közelítettük meg a terméket, nem elsősorban profit oldalról. Próbálunk figyelni arra, hogy minden fő alapanyagunk tükrözze a szemléletünket és olyan élelmiszereket forgalmazzunk, amit a gyerekeinknek is színesen adnánk, legyen az marhahús vagy éppen csirke. Úgy akartuk bővíteni a kínálatunkat, hogy az felelősséggel van a tágabb környezetünkre és a magyar beszállítói piacra. Fontos tehát, hogy a vendéglátóipari egységek a beszállítóikat úgy válogassák meg, hogy támogassák a magyar termelői piacot is, mert csak így tud erősödni az ágazat, és ezzel formálni a fogyasztói szokásokat is: vagyis, hogy végeredményben a minőség az ár előtt legyen" - nyilatkozta Susánszky Ádám, a Zing Burger társtulajdonosa.

Ezeket olvastad már?

15 csábító hamburger

Az ausztrálok május 28-án ünneplik a burger világnapját, míg az amerikaik július 28-án. Mi pedig mindkét nap kiemelt figyelmet fordítunk neki, hiszen a hamburger megérdemli!

Nosalty

Ne mosd a csirkét!

"Öblítsük le a húst, és egy papírtörölközővel töröljük szárazra!"... vagy inkább NE! Olvass tovább, megmagyarázzuk miért.

Coook

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 mennyei édesség 20 perc alatt!

Gyorsan szeretnél valami nagyon finomat? Ezekkel a receptekkel karácsonyra is készülhetsz, könnyű őket elkészíteni, és garantáltan elfogynak egy szempillantás alatt.