Ehető naptej és pink tonic - ezekkel kísérheted a gourmet fogásokat!

Hihetetlen mennyiségű színkavalkád, kreativitás és izgalom vár ránk az italok terén is az idei Gourmet Fesztiválon. (x)

Elhamarkodott ötlet volt máris beindulni és végignézni, mit lesz érdemes inni a Gourmet Fesztiválon, mert annyira belejöttem, hogy legszívesebben már most odarohannék követelve a Rosé Brut pezsgőmet vagy Pink Tonic koktélomat.

A beharangozók szerint a kiállítókat is nyakig elöntötte a nyári hangulat. Ehető naptej (nem vicc!), rosé, pink, grapefruit, levendula ízbombák záporoznak ránk majd könnyed csillagszórás és ízes zuhatag formájában. Csak abban bízhatunk, hogy jövőre nem cserélik le a gombóc, pezsgő és kaviár triójának egyikét unikornisra, mert akkor még nagyobb bajban leszünk, hogy mit is válasszunk. Itt ugyanis hihetetlen mennyiségű színkavalkád, kreativitás és izgalom vár ránk az italok terén is!

Pink Tonic (Babka's Gin)

Várhatóan aGourmet Fesztivál egyik nagy sztárja lesz a nemrég indult Babka’s Gin, mert állítólag ez lesz az egyik legnagyobb stand az egész fesztiválon. Amellett, hogy patakokban ömlenek majd náluk a jobbnál jobb Gin & Tonic koktélok, leginkább a Pink Tonic koktélt kell majd figyelni, ez lesz ugyanis a "signature drink", azaz a stand alapitala.

A koktél Tanqueray prémium ginből készül Fentimans grapefruit tonikkal, szárítottgrapefruit-chips és tasmán bors jön még hozzá. Ezzel meg is lesz a ráhangoló italunk, mert itt ugye nem állunk meg.

Sokaknak talán ismerős a Babka Budapest étterem. Ők azok, akik erős koktélbár vonalat képviseltek, de most kiteljesedtek és elindultak ezzel az új koncepcióval. Elsősorban rendezvényeken terveznek alternatívát nyújtani a két fonnyadt mentalevélből mojitót barkácsoló pultok mellett.

Rosé Brut (Kreinbacher Birtok)

A Gourmet Fesztivál idei pezsgőtematikájának biztosan örült a Kreinbacher Birtok, és ha már így bekezdtünk a pink vonalon, folytassuk is: ránézésre a Kreinbacher Rosé Brut pezsgője tűnik leginkább kihagyhatatlannak. A Kreinbacher tradicionális (palackos erjesztésű és érlelésű) pezsgőcsaládjának ez a legfiatalabb tagja, tavaly nyáron debütált, szóval Gourmet Fesztiválon most ihatjuk először.

A tavasz már lejárt lemez, tombol a nyár (remélhetőleg két-három nap múlva is), ez a pezsgő pedig frissítő és átütően gyümölcsös.

Itt muszáj megjegyezni, hogy a Kreinbacher Birtok idén először bisztró konyhával is kint lesz. Toldi József séf Pesti Istvánnal (Platán) együtt fog főzni a standjukon.

Bulleit Rye Whiskey koktél (Kempinski Blue Fox)

Ha nyár, akkor tengerpart, ha tengerpart, akkor naptej és sós víz, sós levegő, ezt fogja töményen, italban visszaadni a Blue Fox csapata. Frissítő ananászos-kardamomos ízvilág (már leírni is maga a gyönyörűség) jellemzi ezt a koktélt, és a nyár életérzéshez kapcsolódik majd.

Itt számíthatunk majd az ehető naptejre. Ezt most hirtelen nem is tudom jobban megmagyarázni, meg kell nézni, ki kell próbálni!

Az italpulton sós tengervíz vár majd bennünket, amivel befújhatjuk magunkat.

Budapest Spricc (Boutiq Bar)

Unicum szilva, levendulás szóda, ennyi! Most le is zárhatnánk a felvezetést frappánsan, de jöjjön azért még egy kis izgalomfokozó.

Az italt Nagy Zoltán alkotta meg, mintegy véletlenül, amikor is a fröccs magasabb szintre emelésének metafizikáján törte a fejét, mint egyébként igen gyakran az utóbbi időben.

Szóval, gondolta, az Irsai Olivér limitált lehetőségeit kiegészítendő belenyúl egy kicsit a szódakoncepcióba, és akkor a szifonba belekerült a levendulaszirup (cukor, aroma, méz, kevés citromlé). Akik a levendulával szemben szkeptikusak és a terjedő tévhitek áldozatai, azoknak Nagy Zoltán elmondta: sem szappan, sem molyirtó nem fog eszünkbe jutni, amikor megkóstoljuk ezt az italt.

Nero d’Avola (Caruso & Minini pincészet - Borkorzó)

Egy szicíliai pincészet bio boraival érkezik a Borkorzó csapata. Most, hogy már befestettük a tavaszt nyárra, és azon belül is levendulára, pinkre meg pirosra, maradjunk is ott.

A Nero d’Avola szicíliai őshonos fajta, a sziklás tájat ellensúlyozandó a forró nyár elejére kiváló választás, lendületes és gyógynövényekben gazdag bor. Nem mellesleg remekül kiegészíti az arab fűszeres konyha ételeit, amelyet egyébként a Borkorzó stand melletti Babka fogásain keresztül ki is próbálhatunk.

Tudj meg többet az idei Gourmet Fesztiválról itt!

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek