Igyál sült teát!

Mit ittál? Sült teát? Na ne ámíts! Az meg mi? Aki idáig nem hallott róla, most megismerheti a miniüvegekbe zárt ízbombát! (x)  

Mi az a sült tea?

Hogy ne eresszük bő lére: ez egy gyümölcskoncentrátum, amely friss gyümölcsökből készül. De mégis eresszük bő lére: ugyanis az első és legegyszerűbb lehetőség, ahogyan italt készíthetünk belőle, ha forró vízzel engedjük fel. Így villámgyorsan egy ízletes teaszerű forróitalt kortyolhatunk, nem kell arra várnunk, hogy a filter kieressze áldásos ízét magából.

Itt még nincs vége, hiszen jön a tavasz, utána a nyár - akkor jó lesz majd egy hűsítő ital a kezünkben. A gyümölcskoncentrátummal ezt is elkészíthetjük. Töltsük egy hosszú pohárba, dobjunk rá pár jégkockát, és töltsük fel szénsavas vagy éppen szénsavmentes vízzel.

A Frupka sült tea NEM TARTALMAZ:

  • hozzáadott répacukrot
  • tartósítószereket
  • mesterséges színezéket
  • koffeint
  • zselésítő anyagokat
  • ízfokozókat

Hogyan készül a sült tea?

A gyümölcsöket speciális eljárással, saját recept alapján dolgozzák fel Csehországban. A rövid sütés során a gyümölcsdarabkák új karaktert vesznek fel, a sütés ráadásul egyben tartósítja is őket, így plusz tartósítószerekre már nincs is szükség.

Hagyományőrző recept

Apropó, Csehország: ott majd’ százötven éves hagyománya van ennek az italnak - a nagymamák a lekvár mellé rendszerint sült teát (csehül „pečený čajt”) is eltesznek, ha elérkezik a gyümölcsszezon. Nyáron is fogyasztható persze, jéghideg szódával vagy fagylalttal, de mindenki a hidegre tartalékolja a kis üvegeket, mert akkor esik a legjobban.

Mivel a Frupka csupánfruktózt tartalmaz édesítésként, így cukorbetegek is fogyaszthatják!

Nosalty ajánló!

A Frupka sült teáit szerkesztőségünk is kipróbálta. Ki chia-pudingra halmozta, ki natúr joghurtra kanalazta, mások forró vízbe öntötték és teaként fogyasztották. Mindegyikünk kialakította saját véleményét, mely egy pontban minden esetben egyezett: egy ízletes, gyümölcsös, nem túlzóan édes finomságot kóstolhattunk.

+ 1 ötlet

- bárkinek ajándé­kozható

- élvezetes adni éskapni

- apró, nemtúlzó

Adj sült teát ajándékba, mert:

Tudj meg többet a Frupka-termékekről itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!