Igyál sült teát!

Mit ittál? Sült teát? Na ne ámíts! Az meg mi? Aki idáig nem hallott róla, most megismerheti a miniüvegekbe zárt ízbombát! (x)  

Mi az a sült tea?

Hogy ne eresszük bő lére: ez egy gyümölcskoncentrátum, amely friss gyümölcsökből készül. De mégis eresszük bő lére: ugyanis az első és legegyszerűbb lehetőség, ahogyan italt készíthetünk belőle, ha forró vízzel engedjük fel. Így villámgyorsan egy ízletes teaszerű forróitalt kortyolhatunk, nem kell arra várnunk, hogy a filter kieressze áldásos ízét magából.

Itt még nincs vége, hiszen jön a tavasz, utána a nyár - akkor jó lesz majd egy hűsítő ital a kezünkben. A gyümölcskoncentrátummal ezt is elkészíthetjük. Töltsük egy hosszú pohárba, dobjunk rá pár jégkockát, és töltsük fel szénsavas vagy éppen szénsavmentes vízzel.

A Frupka sült tea NEM TARTALMAZ:

  • hozzáadott répacukrot
  • tartósítószereket
  • mesterséges színezéket
  • koffeint
  • zselésítő anyagokat
  • ízfokozókat

Hogyan készül a sült tea?

A gyümölcsöket speciális eljárással, saját recept alapján dolgozzák fel Csehországban. A rövid sütés során a gyümölcsdarabkák új karaktert vesznek fel, a sütés ráadásul egyben tartósítja is őket, így plusz tartósítószerekre már nincs is szükség.

Hagyományőrző recept

Apropó, Csehország: ott majd’ százötven éves hagyománya van ennek az italnak - a nagymamák a lekvár mellé rendszerint sült teát (csehül „pečený čajt”) is eltesznek, ha elérkezik a gyümölcsszezon. Nyáron is fogyasztható persze, jéghideg szódával vagy fagylalttal, de mindenki a hidegre tartalékolja a kis üvegeket, mert akkor esik a legjobban.

Mivel a Frupka csupánfruktózt tartalmaz édesítésként, így cukorbetegek is fogyaszthatják!

Nosalty ajánló!

A Frupka sült teáit szerkesztőségünk is kipróbálta. Ki chia-pudingra halmozta, ki natúr joghurtra kanalazta, mások forró vízbe öntötték és teaként fogyasztották. Mindegyikünk kialakította saját véleményét, mely egy pontban minden esetben egyezett: egy ízletes, gyümölcsös, nem túlzóan édes finomságot kóstolhattunk.

+ 1 ötlet

- bárkinek ajándé­kozható

- élvezetes adni éskapni

- apró, nemtúlzó

Adj sült teát ajándékba, mert:

Tudj meg többet a Frupka-termékekről itt!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.