Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így védekezz a patkányok és egerek ellen

Tavasszal nem csak a friss gyümölcsök és zöldségek lepik el a kertet és az otthonunkat, hanem a kártevők is. Mutatjuk, hogy védekezhetsz ellenük!

Akár invázió van, akár nincs, a patkányok és egerek ellen sosem árt védekezni. Élhetsz kertes házban vagy társasházban,ha nem figyelsz oda, a rágcsálók téged is bármikor meglátogathatnak. Így védekezhetsz ellenük:

Veszélyes patkányok

Valószínűleg egyetértetek velünk abban, hogy a patkányok nem tartoznak az aranyos állatok közé. Ezek a kártevők többféle betegséget terjeszthetnek. Az egyik legveszélyesebb a leptospirózis. Éppen ezért nem árt velük vigyázni, főleg a harapásukkal. Ezekkel a módszerekkel megelőzheted a kellemetlen találkozást:

  • ha panel- vagy téglalakásban laksz, és tudod, hogy a környékeden patkánypara van, akkor azzal védekezhetsz a legjobban, ha nem hagyod huzamosabb ideig nyitva az ajtókat és ablakokat. Az sem árt, ha mindig lehajtod a vécé fedelét, mert nem csak legenda, hogy a patkányok fel tudnak mászni a lefolyón keresztül.
  • Készíthetünk csapdát házilag is. A neten fellelhető néhány nagyon jó barkácsötlet. A hatékonyságukat mi egy picit megkérdőjelezzük, hiszen semmi sem garantálja, hogy a rágcsálók nem rágják ki magukat egy ilyen csapdából:
  • Hívjuk a rágcsálóirtókat! - a patkányok ellen talán ez az egyik legbiztosabb megoldás. 

Egerek ellen

Sajnos nem mindenkinél van macska vagy kutya a háznál, így nem árt ismerni néhány trükköt az egerek ellen is:

  • régi népi praktikák szerint az egérkéket elűzhetjük, ha kamillaleveleket, fokhagymát, diófaleveleket, borsmentát, borókaágat vagy terpentinnel áztatott rongyokat teszünk az egérlyukba. 
  • használhatsz egérfogót is, amit bármelyik barkácsáruházban beszerezhetsz. Nem a legbarátságosabb megoldás, de ezzel vethetsz végérvényesen véget a problémának.
  • Az is sokat segíthet, ha rendesen kitakarítod a házat és a környékét. A kukát ürítsd gyakrabban. Ha van komposztálód, akkor ürítsd gyakrabban. Alapvetően egy nagyobb rendrakás és takarítás mindig segíthet, hogy felszámoljuk a rágcsálók élőhelyét.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!