Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így számol le egy tök felesleges dologgal az Aldi

Hamarosan eltűnnek a boltokból egyszer használatos műanyag termékek. Az Aldi most a műanyag szívószál helyett kínál más alternatívát.

2021-től tilos lesz az egyszer használatos műanyag tányérok, evőeszközök, szívószálak, lufipálcák és fültisztító pálcikák árusítása a boltokban. Az áruházláncok mindent megtesznek azért, hogy kivezessék ezeket a környezetre káros eszközöket a kínálatukból. Az Aldi is több lépést tett már a műanyagmentesség érdekében, hazánkban például a saját márkás tejtermékeiről tüntette el a felesleges fedőt, Németországban pedig fizetőssé tette a zöldséges és gyümölcsös zacskókat. 

A műanyagok felhasználását csökkentő stratégiájuk keretében most újabb felesleges termék helyett ajánlanak alternatívát. Az Aldikban már kapható a nemesacél szívószálkészlet, ami meleg és hideg italokhoz is bátran használható.

A csomagban 8 db szívószál található és 2 tisztítókefe, ára 1999 Ft. Ha azt nézzük, hogy mekkora károkat okoznak a műanyag szívószálak, akkor ez nem nagy ár a fém, újrahasznosítható termékért. 

Az Aldi a „Mellőzni. Újrafelhasználni. Újrahasznosítani.” szlogen alatt futó intézkedéscsomag részeként 2025-re a saját márkás termékeinek esetében 100 %-ban újrahasznosítható csomagolóanyagot fog használni. A műanyagok felhasználását csökkentő stratégiája keretében 2019-ben kivezetnek kínálatból számos, egyszer használatos műanyag terméket.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!