Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Évi 23 millió műanyag zacskó tűnik el örökre erről a helyről

Mostantól New York államban is betiltják a műanyag zacskók használatát. Amerikában ez már a harmadik állam, ahol így szabályozzák a káros anyagok használatát. 

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo április 22-én, a Föld világnapján jelentette be, hogy jövő márciustól fogva tilos lesz a műanyag zacskók használata New York Államban – írja a 24.hu.

Hawaii és Kalifornia után New York a harmadik állam, amely komoly lépéseket tesz a környezetvédelemért, január 1-től például a hungarocellből készült ételes dobozokat tiltották ki. Az új törvény életbelépésétől kezdve az állam vezetése abban bízik, hogy az évente 23 millió elhasznált műanyag zacskó helyett a lakosság ezentúl a szövetből és vászonból készült szatyrokat használja majd. 

Ezt is olvasd el! – Kiderült, mekkora átverés a lebomló bevásárlózacskó

 

Jelenleg egy főre nagyjából 1200 műanyag zacskó jut, ezek közül pedig rengeteg darab végzi a szemétlerakóban vagy a környezetben. A törvény érvényesítése után maradhatnak még az államban olyan megyék és települések, ahol ha műanyagot nem is, papírzacskót még forgalmazhatnak az üzletekben. 

EZ IS ÉRDEKELHET:

via 24.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!