Így néz ki a világ első Hello Kitty-étterme!

Van néhány igazán lenyűgöző rajzfilm témájú étterem Kínában, de semmi sem hasonlítható ahhoz a cukisághoz, amit a világ első Hello Kitty étterme képvisel Hongkongban.

A japán Sanrio vállalat legismertebb mesefigurája, Hello Kitty először egy műanyag pénztárcán jelent meg 1975-ben, és hamarosan rengeteg különböző terméket gyártottak képmásával. Bár eredetileg a fiatal lányokat célozták meg a cicás ajándéktárgyakkal, ma már szinte minden elképzelhető holmit díszített, írószerektől a ruhákig, számítógépektől az autókig. Japánban már nem úgy tekintenek rá, mint aki csak kisgyerekeknek szól, egyaránt népszerű a tizenévesek és a felnőttek körében is. A piac terjeszkedését jelzi, hogy a Hello Kitty-vel díszített felnőtt alsóneműk épp annyira keresettek, mint az esküvői ruhák. Ma már több mint 22 000 féle terméket árulnak, és ez a Sanrio éves jövedelmének felét adja.

Nagyjából ezen az elven nyitotta meg a napokban Hongkongban a világ első Kitty-s éttermét Man Kwong, aki még 2013-ban szerződött le a Sanrino vállalattal, és állítólag azóta együtt próbálták ki a több száz Hello Kitty-ihlette dim sum receptet, amik közül a legjobb az étterem specialitása lett.

Étlapjuk jelenleg 37 gondosan kiválasztott ételt kínál, kezdve a tradicionális sült kínai tésztáktól, az édes-savanyú sertésig, a szerte a világban kedvelt Kung Pao (Gong Bao) csirkén át, a Pekingi kacsáig vagy a húsos gombócokig - amiken valamilyen formában mind-mind visszaköszön a népszerű kiscica képmása vagy sziluettje.

Az étterem további kuriózuma, hogy a Hello Kitty-s ételeket kizárólag természetes összetevőkkel színezik, tehát Kitty rózsaszín ruhácskája és masnija is például a cékla levétől vagy a tintahal festékanyagától lesz olyan elbűvölően cuki pink - és állítólag még az ízük is pont olyan fantasztikus, mint ahogy kinéznek.

Vess egy pillantást az alábbi képekre, és nézz be a világ első Hello Kitty-éttermébe!

És azt tudtad Hello Kitty-ről?

Teljes neve Kitty White. Kitty azért kapott angol nevet, mert megalkotása idején a brit kultúra népszerű volt a japán lányok körében. Keresztnevét állítólag Alice egyik macskájáról kapta, Lewis Carroll Alice tükörországban című mesekönyvéből – valójában a „kitty” = cica (angolul).

Az étterem egyébként hivatalosan június 1-jén nyit ki, aztán pedig egészen biztosan minden Kínában járó turista egyik első számú állomása lesz a hongkongi Hello Kitty-étterem.

Ha imádod Kitty-t, ez is érdekelhet!

Ünnepeld a 40 éves Hello Kitty-t a legjobb kiscicás sütireceptjeinkkel!

(via EliteDaily)

Címlapról ajánljuk

További cikkek