Így készíts otthon elképesztően finom SÜLT GESZTENYÉT!

A sült szelídgesztenye igazi téli finomság, az utcán kapható meleg nassolnivalóért azonban már igencsak magas összeget kérnek el az árusok. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el otthon is ezt a ropogós csemegét.

A hideg idő beköszöntével egyre több frekventált helyen jelennek meg a sültgesztenye-árusok, akik jó esetben meleg, enyhén ropogós csemegét kínálnak az utcán. Bár régen a sült gesztenye nem számított drágának, ma már egész borsos összeget kérnek el egy frissen készült kis csomagért, az ember pedig okkal gondolkodhat el rajta, nem éri-e meg jobban, ha saját maga, piacon vásárolt nagyobb mennyiségből készíti el ezt a téli finomságot. Ha te is kipróbálnád a házi sült gesztenyét, jó helyen jársz, mutatjuk, szerintünk hogyan érdemes elkészíteni!

Forrás: Getty Images

Vegyél elő egy tepsit, és tegyél az aljára egy sütőpapírt. Nagyjából annyi gesztenyét készíts elő, amennyi szellősen elfér a tepsiben, a lényeg, hogy a gesztenyék ne álljanak halomban, egymás hegyén-hátán.

A gesztenyéket egy nagy tál vízben áztasd 20 percet. Ezután öntsd le a vizet, és egy kisebb késsel vagdosd be mindegyiket, amilyen mélyen csak lehet. Így könnyen látni fogod, melyik gesztenye nem jó már.

A sütőt melegítsd fel 200°C-ra, a tepsi tartalmát pedig süsd 25-30 percig. A ropogós héj ezután könnyen eltávolítható lesz, egy kis fújás után máris lakmározhatsz a finom, házi sült gesztenyédből.

Túl sok gesztenye maradt?

Szerencsére gesztenyéből még rengeteg finom ételt lehet készíteni, a karácsonyi időszakra pedig már most lehet gyakorolni egy finom levessel vagy töltött hússal.

Próbáld ki te is a házi sült gesztenyét, hiszen nemcsak olcsóbb megoldás otthon sütni, de nagyon jó hangulatot teremt egy szürke, hideg délutánon, ráadásul elképesztően finom ételeket készíthetsz a maradékból!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek