Így készíts mosógélt házilag, VADGESZTENYÉBŐL!

Szuper ötletre leltünk a neten, és szezonja is van. Folyékony mosószer házilag, egyszerűen, olcsón, vadgesztenyéből!

A neten való kutakodás lényege, hogy olyan, addig számodra ismeretlen tippekre és tudásra tegyél szert, amiről nem is gondoltad, hogy szükséged van rá. Ezért imádjuk a guglit - és jelenleg az Otthonlapot is.

Ilyen volt ez a rövid cikk is egy házi, természetes mosógélről - már az alapanyagot is imádjuk. VADGESZTENYE! A legjobb pedig benne, hogy környezetkímélő, kiválthatod vele a szintetikus, abszolút nem ökobarát mosószereket, és gyakorlatilag INGYEN VAN, mert a gesztenyét egy egészséges séta során gyűjtheted össze magadnak.

via GIPHY

A cikkben a gél "feltalálója" is nevesítve van, ő Barta Ella, aki 3 éve készíti a házi, gesztenyés mosógélt.

GESZTENYÉS FINOMSÁGOKAT ITT TALÁLSZ!

Most elmeséli, hogyan készül:

"Egy parkban egy őszi esős kutyasétáltatás alkalmával észrevettem, hogy habzik a járda a gesztenyefa alatt. Felmerült bennem az a kérdés, hogy hogyan lehetne ezt hasznosítani a háztartásban? Utánaolvastam az interneten, és meg is találtam a mosógél receptjét.

Literenként 10 db négybe vágott gesztenyére, vízre, egy nagy lábasra van hozzá szükség.A gesztenyét négybe vágom, felengedem vízzel, felforralom. 10 percig főzöm, majd kihűtöm és leszűröm. Hűtőben tárolom.

Már 3 éve készítem. Jól tisztít, bár a mi ruháink nem nagyon koszosak. A folttisztító hatása csak akkor érvényesül, ha frissen keletkezett foltokon alkalmazzuk.

A gyapjú és a selyem ruhákhoz nem használható, minden máshoz igen."

A végeredmény egy világosbarnás folyadék lesz.

Szuper ötlet, próbáljátok ki Ti is! :)

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...