Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így fognak pompázni a konyhák 2020-ban

A Pantone a klasszikus kéket választotta 2020 színének, de az elegáns árnyalat mellett számos más szín van, amit bátran választhatsz a konyhába, garantáltan trendi lesz!

A fehér bútorzatú konyha dominanciáját semmi sem tudja megtörni (link), de az akár klasszikus, akár modern kivitelben elkészült fehér mellett 2020-ban előtérbe kerülnek más izgalmas színek és árnyalatok is. A konyhabútorok árnyalatától és anyagától a kiegészítőkön át a fény mennyiségéig számos tényező van, amely befolyásolja, hogy melyik szín illik egy konyhába, azonban ha az alábbiak közül választasz, biztosan nem lőhetsz mellé.

2020 top színtrendjei következnek:

Fa árnyalatok vegyesen

Pár éve elindult egy trend, hogy az alsó és a felső konyhabútorokat különböző színűre festik, 2020-ban pedig bekerül az egyenletbe a fa anyag. Ahogy Andrea Goldman az Andrea Goldman Design-tól elmondta, egyre többször egészítik ki az alsó fa konyhabútorokat egy passzoló színű festett felső szekrénysorral. A fa textúrát és mélységet ad a konyhának, míg a festett felületek melegséget és egy izgalmas tónust csempésznek az enteriőrbe.


 

Fekete, fekete, fekete

Az új évtized első évében a fekete nagyon sok helyen fog visszaköszönni, és különösen a konyhák esetében lesz meghatározó trend. Lázadó, egyúttal klasszikus, és a fekete akárcsak az öltözködés esetében, úgy a konyhabútorok tekintetében is szinte mindennel passzol: természetes fa felületekkel, ragyogó fehérekkel és a rozsdamentes acél konyhagépekkel is jól mutat. Az éjfekete mellett a kicsit világosabb árnyalatok is épp ugyanolyan trendik, ahogy azt Briana Nix a Decoristtól elmondta.


Vintage árnyalatok

A 20. század közepének hangulatát megidéző színek is visszatérnek a köztudatba 2020-ban. Ezeknek a meleg tónusoknak megvan a maga ártatlan bája, ami modern köntösben felelevenítve igazi sláger lesz ebben az évben.


 

Pasztell álom

A pasztell színek közül a halovány tengerzöld kap több figyelmet most – sokoldalú és szinte mindenhez passzol a feketétől a fehéren át a karakteresebb színekig.


 

Tompa színek

Liz Foster a Decoristtól elmondta, hogy egyre nagyobb népszerűségre tesz szert az angol vidéki otthonok esztétikája, így a fehér vagy világos szürke konyhák mellett olyan színeket is választanak ebbe a helyiségbe, mint a tengerészkék, sötétzöld, meleg elefántcsont vagy akár a szénszürke.

Egy csipetnyi merészség

2020-at a merész színek fogják uralni – de csak mértékkel. Egy-egy feltűnő színű konyhasziget vagy berendezés bontja csak meg a fehér eleganciáját vagy a fa kifinomultságát. A szín tekintetében azonban teljesen mindegy, mit választ az ember, a lényeg, hogy éppen hogy csak jelzésértékkel jelenjen meg.

Kékes és zöldes árnyalatok

Ahogy azt Sue Wadden a Sherwin-Williams-től kifejtette, a sötétebb, melankólikusabb árnyalatok kerülnek most a fókuszba, ugyanakkor ezek sokszor a természetből erednek: ilyenek a kékek és  zöldek, amelyek előnye, hogy számtalan árnyalatban elérhetőek, ráadásul kényelmet, biztonságot sugároznak.

Fa minden mennyiségben

A fa anyagok markáns barna színe meghatározza egy konyha hangulatát, a textuált felülete pedig éles ellentétben áll a sokszor steril, hideg festett elemekkel. Persze fa és fa között is van különbség, a méz árnyalatú juharfa egészen más hatást kelt, mint egy fehéres tölgy bútor.

Ezeket olvastad már?


címlapkép: Jeff Beck; Design by Decorist

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!