Így befolyásolja a terítékünk az asztalra tett ételek ízét!

Egy friss kutatás szerint a színek hatással vannak ránk: nem csak dekorálhatunk velük, de erősen befolyásolhatják az íz- és aromaérzetünket!

Az SCA és nemzetközi higiéniai márkája, a Tork, az agyhullám technológia alkalmazásával azt vizsgálta, hogy az étterembe látogató vendégek hogyan reagálnak a különböző színekre. Az eredmény pedig azt mutatja...

...hogy, különböző típusú étkezésekhez, beszélgetésekhez más-más szín illik.

Egy vendéglátóhelyet több minden is meghatároz: a belső design, a teríték, az evőeszközök, és persze az ételek minősége. Ezek harmóniája pedig elengedhetetlen! Az ételek és a teríték színének összhangjával az ízek és az éttermi látogatás élményét is lehet fokozni.

A Tork munkatársai és Linda Lundgren ételstylist a színek hatását figyelembe véve közösen kidolgoztak egy ajánlást arról, hogyan tudnak a színek hozzájárulni az étel élvezeti értékének maximalizálásához.

Néhány tipp!
  • Fekete

Az összetettség színe - leginkább egy kifinomult vacsorához vagy esti italozáshoz passzol. Egy fűszeres ételt fekete szalvétával tálalva például sokkal gazdagabbnak érzünk.

  • Barna

A barna a semleges és pihentető színek közé tartozik, így jól megy egyéb színekkel is. Kellemes, otthonos hangulatot teremt.

  • Bordó

A bordó harsánysága feltűnést kelt, erőteljes érzelmeket vált ki, így bármilyen romantikus esemény elengedhetetlen eleme!

  • Pezsgőszín

Egy elegáns hatást keltő, leginkább üzleti eseményekhez és ünnepélyekhez ajánlott szín.

Persze ezt nemcsak éttermekben, de akár otthon is alkalmazhatjuk, amikor vendégek jönnek. Érdemes a fogadás előtt végiggondolni, milyen az alkalom, és hogy milyen hatást is szeretnénk elérni.

Ezeket olvastad már?

(forrás: chefpincer.hu)

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...