Innen rendeld a húsvéti menüt 7 ezer, 15 ezer vagy 30 ezer forintból

Idén március 28-án vége a nagyböjtnek, és beköszönt a húsvéti időszak. Ha a vallási szokásokat nem is tartjuk, a húsvéti finomságoknak egyként örülünk. No és milyen ajánlatokból válogathat az, akinek nincs kedve sütni-főzni a tavaszköszöntő ünnepen? 3 árkategóriából mutatunk lehetőségeket – vigyázat, felkavaró(an ínycsiklandó) képek következnek!

Az Ínyenc Kredenctől már 7000 forinttól rendelhetünk 2 személyre

Sára és Péter, avagy az Ínyenc Kredenc elsősorban hazai kistermelők – ahogy ők mondják – portékáit közvetítik a tudatosan jól étkezők számára. Kisebb arányban európai és ázsiai finomságokkal is foglalkoznak, de a húsvét a hazai pályáé. Két bázison elérhetők személyesen is, Budaörsön, illetve Diósdon: kedden érkezik a friss pékáru, zöldségek, gyümölcsök, csütörtökön pedig a heti friss hús- és tengerihal-szállítmány. Persze nem kell hozzá környékbelinek lenni, hogy mi is dúskáljunk az őstermelői javakban, online is elérhetők a szolgáltatásaik.

Ínyenc Kredenc / forrás

A húsvéti kínálatuk maga a bőség zavara, amiben a GasztroAmazonok nevű csapat komoly részt vállal. A kétszemélyes Retró box már 6850 forintért elérhető, és csak ízelítő gyanánt felsoroljuk a tartalmát:

tormakrémmel töltött sonkatekercs, kaviárral töltött tojás, kolbásszal töltött sertészűz, kecskesajttal töltött szárított sonka, snidlinges tojássaláta, medvehagymás burgonyasaláta.

A krémektől a házi kolbászokon és friss házi sajtokon át egészen a sóletig és füstölt csülkös töltött káposztáig tényleg mindenféle ételt kínálnak. Személyes kedvencünk a tökfőzelék házi bélszínrolóval (!) és a szalontüdő szalvétagombóccal. Komoly lakoma kerekedhet, ha az Ínyenc Kredenctől válogatunk.

A kínálat itt található!

Rendelés leadása: 2024. március 26-ig.

Rendelés átvétele: 2024. március 30.

Ínyenc Kredenc

Budaörs, Szabadság út 109.

Diósd, Szabadság út 85.

Náncsi Nénire most is számíthatunk – 3 fogás 12 ezer forinttól

Náncsi Néni a hétköznapokban és az ünnepeken is rendületlenül főz. Schädlerék családi vendéglője nem megy ki a divatból, hiszen nem is a divat szülte. Ha leülünk a stelázsi mellett, a meleg fényt adó lámpabúra alatt a piroskockás terítős asztalok valamelyikéhoz, úgy érezhetjük, hogy itt megállt az idő, és tényleg a szeretett nagynénink vagy nagymamánk asztalánál ülünk. A konyhára azonban mindez nem teljesen igaz, Náncsi néni ugyanis a hagyományos praktikákat nem felejtve halad a korral.

Húsvétra is készülnek, összesen 9-féle fogással. Egy-egy fogás persze amolyan Náncsi néni-módra pazar, a “húsvéti sonka” névre keresztelt tétel például így áll össze: “házi füstölésű parasztsonka főtt tojással, reszelt tormával, újhagymával, zsenge piros retekkel, paprikával, paradicsommal és húsvéti kaláccsal”.

A sima tojáskrémtől a mézzel-sörrel kent, omlósra sütött báránylapockán át “A Franci répatortájáig” ível a húsvéti kínálat.

Két igazi Náncsi Néni-klasszikus is belekerült, a kemencében ropogósra sült pecsenyekacsa és a lilakáposztával, vörösboros aszalt szilvával, fahéjas, vaníliás almakompóttal és krumplipürével körített kacsacomb. 

Legolcsóbb előétel+főétel+desszert: 11.910 Ft + csomagolás

A kínálat itt található!

Rendelés leadása: 2024. március 27-e, 20 óráig

Rendelés átvétele: 2024. március 29 - április 1-ig, 12:00 és 20:00 óra között

Náncsi Néni Vendéglője

Budapest II. kerület, Ördögárok u. 80.

Káptalantóti Újbudán: Kinga Kamrája x Béla – Báránycsomag 29.500 forintért

Kinga Kamrájának polcain mi is körülnézhetünk és csemegézhetünk, de a kistermelői finomságokat összegyűjtő és kínáló “falusi delikátesz” olyan szeretett éttermeknek, pékségeknek is beszállítója, mint a Miakő, a Kővirág vagy a La Téne Badacsony. Innen már ki is található, hogy a Balatonhoz közel, a Káli-medencében járunk, de Kinga Kamrájának kincsei bárki számára elérhetők online rendeléssel vagy március 19-én Budán a “Farm Shop húsvéti pop-up vásáron”. Hafner Kinga és párja, Levente nem mellesleg kecsketartással és sajtkészítéssel is foglalkoznak a várost hátrahagyó új életükben, és húsvétkor sem hagynak minket a hipermarketek kínálatára.

Kinga Kamrája / forrás

Csibe-, nyuszi- és báránycsomagokat hirdettek meg Kingáék húsvétra három árkategóriában, egyre növelve a tétet.

A kötözött sonka, natúr torma, őstermelői parenyica sajt, kecskesajt és kecskekrémsajtos körözött az alap.

A csúcs csomagban pedig már (sok más mellett) egy palack Szászi rozé, 12+ hónapos érleltségű tehénsajt, mangalicarilette, angolszalonna, kovászos kalács, őstermelői eperlekvár és bizonyos Erzsi néni házi süteményei is megtalálhatók. Már a képtől is jóllakunk!

Csibecsomag: 13.000 Ft

Nyuszicsomag: 18.000 Ft

Báránycsomag: 29.500 Ft

A csomagok tartalma itt látható, online megrendelés itt!

Húsvéti pop-up Budapesten: 2024. március 19., Béla. bár, étterem, lakás, arborétum, Budapest XI. kerület, Bartók Béla út 23.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Kinga Kamrája

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek