Húsmentes Hétfő: főszerepben a karfiol!

Húsmentes Hétfő rovatunk tovább dübörög, ezúttal ismét egy alapanyagra koncentrálunk. Aktuális főszereplőnk a karfiol!

Húsmentes Hétfő sorozatunk keretein belül arra próbálunk ösztönözni mindenkit, hogy hetente legalább egyszer tekintsen el a húsfogyasztástól. Próbálunk ötleteket, étel- és alapanyagtippeket is adni. Ez a jövőben sem lesz másként, sőt: ezúttal a karfiol kerül a középpontba 5 olyan étellel, amit mi is szívesen elkészítenénk.

  1. 1.

    Sütőben sült rántott karfiol

  2. 2.

    Zöldségragu citromos quinoával kókusztejjel

  3. 3.

    Magyaros karfiolleves vajas galuskával - Karfiolleves 6.

  4. 4.

    Karfiolpörkölt - gombás

  5. 5.

    Sajtos karfiol Tomatotree konyhájából

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Séftippek a legtökéletesebb, soktojásos házi tésztához Jahni Lászlótól, a Kistücsök...

A fejekben az él, hogy a levesekhez, tésztaételekhez nagy macera házi tésztát készíteni, ma már ezért automatikusan a gyári száraz tészta után nyúlunk. A legendás balatoni étterem, a Kistücsök séfje ezzel szemben arra biztat minden főzni szeretőt, hogy bátran álljunk neki frissen kigyúrni a tésztát, mert egy kis gyakorlással gyorsan megvan, az élmény pedig magáért beszél majd.

Nosalty

További cikkek

Aranyat ér ez a növény – Talán ott van a...

Sok országban dísznövényként funkcionál a kakastaréj, másnéven a celosia, ugyanis azt már kevesebben tudják, hogy értékes zöldségnövény is egyben. Az első fagyokig ízletes hajtásokat hoz, amit érdemes pörköltbe, levesekbe belefőzni.