A rántotta egyik titka a közepes hőfokon jól előmelegített serpenyő. Mielőtt elkezdenénk rántottát készíteni érdemes a tojásmasszát még finomabbá és krémessé varázsolni. Hogyan tegyük ezt? Egy titkos hozzávalóval, ami nem a tej!
Tej helyett használj tejfölt!
Sokan tejet adnak a sült tojáshoz, hogy krémessé tegyék a reggelit, azonban egy másik összetevővel még jobban feldobhatjuk a rántottát.
Érdemes kipróbálni, hogy a tej helyett tejfölt adunk a felvert tojáshoz.
5 gyors feltét, amivel megszórhatod az uncsi reggeli rántottád
Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi hetente alsó hangon 4-5-ször rántottát reggelizünk, így felvetődik a kérdés bennünk: mivel tudnánk felturbózni kicsit, ami extra gyors, és finom is?
NosaltyMindenki Gordon Ramsay rántottáját fikázza
A sztárséf tökéletesnek mondott rántottareceptje nem mindenkinek jött be, és igen keményen kritizálják a netezők.
NosaltyÍgy készül valójában a mekiben a rántotta
Egy TikTok-felhasználó mutatta be, hogyan is készül a McDonald's éttermeiben a rántotta.
NosaltyEttől nemcsak krémesebb, de egy kicsit testesebb is lesz a rántotta, és mindezt anélkül érhetjük el, hogy a tojás élénk, sárga színe megfakulna.
Receptajánlónk:
Julia Childnak is van egy trükkje:
Egy tál felvert, sóval és borssal fűszerezett tojást olvasztott vajjal kikent serpenyőbe önt, és a keverékből egy kis mennyiséget visszacsorgat a tálba, hogy később hozzáadhassa, amivel krémesíti a tojást.
Ez a trükk „a régi stílust” képviseli, amely megakadályozza, hogy a tojás teljesen megfőjön, és ezáltal gumiszerűvé váljon.
Olvass még tojástémában: