Ettől a titkos hozzávalótól lesz a legfinomabb a rántotta – Eláruljuk, hogy nem a tejtől

A rántottánál keresve se találunk egyszerűbb és gyorsan elkészíthető reggelit. Hogyan tehetjük szaftossá és légiessé? Egyetlen extra hozzávaló megoldja a problémát, de annyit elárulunk mai Napi Tippünkben, hogy nem a tejtől!

A rántotta egyik titka a közepes hőfokon jól előmelegített serpenyő. Mielőtt elkezdenénk rántottát készíteni érdemes a tojásmasszát még finomabbá és krémessé varázsolni. Hogyan tegyük ezt? Egy titkos hozzávalóval, ami nem a tej!

Tojásrántotta
Ettől a titkos hozzávalótól lesz a legfinomabb a rántotta – Eláruljuk, hogy nem a tejtől

Tej helyett használj tejfölt!

Sokan tejet adnak a sült tojáshoz, hogy krémessé tegyék a reggelit, azonban egy másik összetevővel még jobban feldobhatjuk a rántottát.

Érdemes kipróbálni, hogy a tej helyett tejfölt adunk a felvert tojáshoz.

Ettől nemcsak krémesebb, de egy kicsit testesebb is lesz a rántotta, és mindezt anélkül érhetjük el, hogy a tojás élénk, sárga színe megfakulna.

Receptajánlónk:

Julia Childnak is van egy trükkje:

Egy tál felvert, sóval és borssal fűszerezett tojást olvasztott vajjal kikent serpenyőbe önt, és a keverékből egy kis mennyiséget visszacsorgat a tálba, hogy később hozzáadhassa, amivel krémesíti a tojást.

Ez a trükk „a régi stílust” képviseli, amely megakadályozza, hogy a tojás teljesen megfőjön, és ezáltal gumiszerűvé váljon.

Forrásunk volt.


Olvass még tojástémában:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek