A hét szakácsa: Olgi1213

Eheti szakácsunk, Olgi Erdélyből származik, így sok-sok ottani receptet ismer, amelyeket - hogy a hagyomány tovább éljen - mindenképpen meg fog tanítani gyermekeinek.

Nagyon örülök és megtiszteltetés számomra, hogy rám gondoltatok. Könnyes lett a szemem is...Álmomban sem mertem volna erre gondolni, hogy egyszer én is lehetnék talán...Mindig azt gondoltam,hogy a nagyon remekül főző szakácsokat érheti ez a megtiszteltetés.

Olgi1213 szakács

Már nagyon korán tanulgattam főzni, amikor édesanyám kórházba került. Ez még Erdélyben történt. Majd kis hazánkban sok irányból sajátítottam el a főzési tudományomat. Konyhai kisegítőként is sok tapasztalatot szereztem az igazi szakácsoktól.

Ezeket olvastad már?

Összesítve az évek alatt szerzett tapasztalatokat, kialakítottam a saját főzési technikáim. A kedves itteni konyhatündérek hozzászólásaik mind a mai napig tanítanak..:) Örülök,hogy kezdő háziasszonyoknak is segíthettem. Akik nem elég bátrak nekik azt üzenem, hogy mindig van új a nap alatt.

A legviccesebb kalandom az volt, amikor a kislányomat megkértem, hogy próbálja meg a süteménylapokat egyenlő részekre felvágni. Kis töprengés után hozta a vonalzóját és azzal kezdte méretre vágni...:) Gyerekoromban a legjobb étel amit ettem az a néhai nagymamám kemencében sült kenyere, lángosa volt aminek mind a mai napig a számban érzem az ízét. Sajnos azt nem tanulhattam meg.

Briós ahogy Olgi készíti recept

Tulajdonképpen a bioalapanyagokat részesítem előnyben. Próbálom elkerülni a tápos csirkét, sertéshúst. Vannak falun élő ismerőseim, akik nem tápozzák az állatállományukat. A zöldségeket saját magam termelem meg.

Az erdélyi csirke mártás az egyik kedvencünk, amit szeretnék ha megtanulnának a lányaim...(2 van :) Ezen felül a tárkonyos tojásos leves, a tört bab sült kolbásszal. A sütemények közül a csöröge meg az olcsó kifli. Ezek mind tipikus erdélyi étkek.

Gyors édes sütik Olgi konyhájából

Ezeken én nem szoktam módosítani. Ahogy megtanultam édesanyámtól úgy szeretném átadni a lányaim részére is. Nagy családi összejövetelek nincsenek nálunk. Egyke vagyok, szüleim és rokonaim kint élnek Erdélyben...

Hirdetés
Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!