A hét szakácsa: Olgi1213

Eheti szakácsunk, Olgi Erdélyből származik, így sok-sok ottani receptet ismer, amelyeket - hogy a hagyomány tovább éljen - mindenképpen meg fog tanítani gyermekeinek.

Nagyon örülök és megtiszteltetés számomra, hogy rám gondoltatok. Könnyes lett a szemem is...Álmomban sem mertem volna erre gondolni, hogy egyszer én is lehetnék talán...Mindig azt gondoltam,hogy a nagyon remekül főző szakácsokat érheti ez a megtiszteltetés.

Olgi1213 szakács

Már nagyon korán tanulgattam főzni, amikor édesanyám kórházba került. Ez még Erdélyben történt. Majd kis hazánkban sok irányból sajátítottam el a főzési tudományomat. Konyhai kisegítőként is sok tapasztalatot szereztem az igazi szakácsoktól.

Ezeket olvastad már?

Összesítve az évek alatt szerzett tapasztalatokat, kialakítottam a saját főzési technikáim. A kedves itteni konyhatündérek hozzászólásaik mind a mai napig tanítanak..:) Örülök,hogy kezdő háziasszonyoknak is segíthettem. Akik nem elég bátrak nekik azt üzenem, hogy mindig van új a nap alatt.

A legviccesebb kalandom az volt, amikor a kislányomat megkértem, hogy próbálja meg a süteménylapokat egyenlő részekre felvágni. Kis töprengés után hozta a vonalzóját és azzal kezdte méretre vágni...:) Gyerekoromban a legjobb étel amit ettem az a néhai nagymamám kemencében sült kenyere, lángosa volt aminek mind a mai napig a számban érzem az ízét. Sajnos azt nem tanulhattam meg.

Briós ahogy Olgi készíti recept

Tulajdonképpen a bioalapanyagokat részesítem előnyben. Próbálom elkerülni a tápos csirkét, sertéshúst. Vannak falun élő ismerőseim, akik nem tápozzák az állatállományukat. A zöldségeket saját magam termelem meg.

Az erdélyi csirke mártás az egyik kedvencünk, amit szeretnék ha megtanulnának a lányaim...(2 van :) Ezen felül a tárkonyos tojásos leves, a tört bab sült kolbásszal. A sütemények közül a csöröge meg az olcsó kifli. Ezek mind tipikus erdélyi étkek.

Gyors édes sütik Olgi konyhájából

Ezeken én nem szoktam módosítani. Ahogy megtanultam édesanyámtól úgy szeretném átadni a lányaim részére is. Nagy családi összejövetelek nincsenek nálunk. Egyke vagyok, szüleim és rokonaim kint élnek Erdélyben...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt együk Budakeszin – Étteremajánló 2092-es irányítószámmal

Budapest nyugati városhatárán éppen túl fekszik Budakeszi, immár az agglomerációban, identitásában és méreteiben azonban lehetne akár a közeli, még a fővároshoz tartozó Kútvölgy vagy Hűvösvölgy is. A 15 ezres település gyakorlatilag összes éttermét egy vonalban találjuk – naná, hogy – a Fő utcán. Íme, Budakeszi ízei.