Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Olgi1213

Eheti szakácsunk, Olgi Erdélyből származik, így sok-sok ottani receptet ismer, amelyeket - hogy a hagyomány tovább éljen - mindenképpen meg fog tanítani gyermekeinek.

Nagyon örülök és megtiszteltetés számomra, hogy rám gondoltatok. Könnyes lett a szemem is...Álmomban sem mertem volna erre gondolni, hogy egyszer én is lehetnék talán...Mindig azt gondoltam,hogy a nagyon remekül főző szakácsokat érheti ez a megtiszteltetés.

Már nagyon korán tanulgattam főzni, amikor édesanyám kórházba került. Ez még Erdélyben történt. Majd kis hazánkban sok irányból sajátítottam el a főzési tudományomat. Konyhai kisegítőként is sok tapasztalatot szereztem az igazi szakácsoktól.

Erdélyi finomságok Olgitól

Összesítve az évek alatt szerzett tapasztalatokat, kialakítottam a saját főzési technikáim. A kedves itteni konyhatündérek hozzászólásaik mind a mai napig tanítanak..:) Örülök,hogy kezdő háziasszonyoknak is segíthettem. Akik nem elég bátrak nekik azt üzenem, hogy mindig van új a nap alatt.

A legviccesebb kalandom az volt, amikor a kislányomat megkértem, hogy próbálja meg a süteménylapokat egyenlő részekre felvágni. Kis töprengés után hozta a vonalzóját és azzal kezdte méretre vágni...:) Gyerekoromban a legjobb étel amit ettem az a néhai nagymamám kemencében sült kenyere, lángosa volt aminek mind a mai napig a számban érzem az ízét. Sajnos azt nem tanulhattam meg.

Tulajdonképpen a bioalapanyagokat részesítem előnyben. Próbálom elkerülni a tápos csirkét, sertéshúst. Vannak falun élő ismerőseim, akik nem tápozzák az állatállományukat. A zöldségeket saját magam termelem meg.

Az erdélyi csirke mártás az egyik kedvencünk, amit szeretnék ha megtanulnának a lányaim...(2 van :) Ezen felül a tárkonyos tojásos leves, a tört bab sült kolbásszal. A sütemények közül a csöröge meg az olcsó kifli. Ezek mind tipikus erdélyi étkek.

Gyors édes sütik Olgi konyhájából

Ezeken én nem szoktam módosítani. Ahogy megtanultam édesanyámtól úgy szeretném átadni a lányaim részére is. Nagy családi összejövetelek nincsenek nálunk. Egyke vagyok, szüleim és rokonaim kint élnek Erdélyben...

Szólj hozzá!

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hasibecker
Hasibecker Mon, 2014-07-21 20:40

Kedves Olgi!
Gratulálok a Hét szakácsa címhez!
Nagyon tetszenek a receptjeid, el is mentettem ezt az oldalt a "Kedvencem" közé, hogy később kipróbálhassam őket.
További sikereket kívánok Neked!
Üdvözöllek: Marika

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Mon, 2014-07-21 21:06

Kedves Marika! Köszönöm szépen!Örülök,hogy a későbbiekben vissza térsz az oldalamra.Viszont kívánok sok sikert a receptjeimhez.Üdvözletem: Olgi

fulei.marika.maria
fulei.marika.maria Mon, 2014-07-21 20:29

Kedves Olgi!
Gratulálok, örülök, hogy te nyerted a Hét szakácsa címet!
További sikeres munkát kívánok!

Marika

witch
witch / witch Mon, 2014-07-21 13:40

Kedves Olgi!
Szivbol gratulalok a Het szakacsa cimhez!
A mai vilagban nagyon fontos a hagyomanyos etelek keszitese es tovabb adasa a kovetkezo nemzedeknek, hogy ebben a gasztronomiai "forradalomban" nehogy feledesbe meruljon. Koszonet erte, hogy magadra vallaltad ezt a nemes feledatot! Hidd el a lanykaid is orommel fogjak tovabb adni tudasukat, amit Toled szereztek.
szerettel udvozollek: Aniko

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Mon, 2014-07-21 14:50

Kedves Anikó!
Szívből köszönöm kedves szavaid,amin kissé meghatódtam.
Aranyos vagy!Örülök,hogy így látod te is a gasztronómiai forradalmat. :)
Minden jót kívánok!
Üdvözöllek : Olgi