Csöröge recept

Csöröge
Csöröge
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám receptje, csak nem sütöm gyakran, pedig egy olcsó és finom sütemény.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatitkok: nagyi receptjei
vegetáriánus: ovo-lakto vega
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forgácsfánk, csörögefánk, herőce

elkészítés

  1. Minden hozzávalót összekavarunk.
  2. Ezután adagoljuk hozzá folyamatosan a lisztet. Olyan állagú tésztát kell kapnunk, amely nem ragad és könnyen nyújtható.
  3. 0,5 cm-es vastagságúra lisztezett deszkán kinyútjuk. 3 ujjnyi széles csíkokra szétvágjuk és tetszés szerinti hosszúságúra.
  4. A közepét bemetszük, és az egyik felét áthúzzuk a metszésen. Átfordítjuk, és a másik felét is áthúzzuk.
  5. Forró olajban mindkét felét megsütjük, melegen porcukorral megszórjuk.
  • költség: 250 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 32 922
elküldve: 6
receptkönyben: 187
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
48 recept

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!