Csöröge recept

1 adag
398
kcal
Csöröge
Csöröge
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám receptje, csak nem sütöm gyakran, pedig egy olcsó és finom sütemény.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatitkok: nagyi receptjei
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forgácsfánk, csörögefánk, herőce
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót összekavarunk.
  2. Ezután adagoljuk hozzá folyamatosan a lisztet. Olyan állagú tésztát kell kapnunk, amely nem ragad és könnyen nyújtható.
  3. 0,5 cm-es vastagságúra lisztezett deszkán kinyútjuk. 3 ujjnyi széles csíkokra szétvágjuk és tetszés szerinti hosszúságúra.
  4. A közepét bemetszük, és az egyik felét áthúzzuk a metszésen. Átfordítjuk, és a másik felét is áthúzzuk.
  5. Forró olajban mindkét felét megsütjük, melegen porcukorral megszórjuk.
  • költség: 250 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 36 683
elküldve: 6
receptkönyben: 197
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
48 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
398